9 Mart İlkokulu öğrencileri, yılın son ayı olan Aralık ayını yapılan faaliyetlerle yoğun bir şekilde geçirdiler.

9 Mart İlkokulu'nda öğrenciler bir yandan 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sonuna yaklaşılması nedeniyle derslerine yoğunlaşırken; diğer yandan da okulda düzenlenen sosyal etkinliklere katılıyor. 22 Aralık 2018 Cumartesi günü, öğrenciler sosyal ve kültürel gelişimini arttırma ve birlikte yaşam becerisi edinmeleri amacıyla Antalya bir Eğlence Merkezi'nde öğretmenler ve veliler ile doyasıya eğlenerek yarıyılın stresini hep birlikte attılar.

26 Aralık Çarşamba günü ise 9 Mart İlkokulu Rehber Öğretmeni Tuba Pala Akbaba tarafından organize edilen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Bireysel Farklılıklara Saygı Eğitim Teması' ile  ilgili eğitim ve Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi konferans salonunda film gösterimi yapıldı. Film gösterimi öncesinde Rehber öğretmen tarafından öğrencilere bireysel farklılıklara saygı ile ilgili eğitim verildikten sonra film izleme etkinliği gerçekleştirildi. Ertesi gün ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından kukla tiyatrosu oyunu sergilendi.  Tiyatro oyunu ile öğrencilerimizin sanat duyarlılığı artırılarak, duygu dünyaları zenginleştirildi ve sosyalleşmelerine katkıda bulunuldu.

Cuma günü de sınıf öğretmenleri Süleyman Öztürk ve Fatmana Şık tarafından organize edilen 'Gelenekten Geleceğe' projesi kapsamında yöresel kültürel zenginliklerin yeniden gün yüzüne çıkarılması ve öğrencilerin kaybolmaya yüz tutmuş gelenekleri tanımaları amacıyla öğrencilere, velilere ve misafirlere yönelik yöresel yemeklerden keşkek ikramı yapıldı. Etkinliğe Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve Şube Müdürü Yüksel Hakalmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Ak Parti yöneticilerinden Ali Ay, 9 Mart İlkokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ve velileri katıldı.

Okul Müdürü Abdullah Kozan yılın son ayında yapılan çalışmalarla ile iğli olarak; ''Etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize ve katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak için çalışmalarımız, 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecektir.''

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi