İyi Parti Serik Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek ve İyi Parti Serik ilçe Başkanı Kadir Bodur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Serik'te görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi.

Serik Belek Beach Park'ta bir restoranda Haber Ajansı temsilcileri ve Yerel Gazete muhabirlerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan İyi Parti Serik Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek ve İyi Parti Serik ilçe Başkanı Kadir Bodur, toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulundular.

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur yaptığı açıklamada; ''Dokuz aydır Serik'te İyi Parti İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Önümüzde bir yerel seçim var. Dört aday adayı arkadaşımız yarışa katılmışlardır. Son dönemde Genel Merkezimiz Sayın Yusuf Mecek'i uygun görmüştür. Biz de bu karar ile birlikte seçim çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Basın mensubu arkadaşlar ile hem tanışmak için hem de yerel seçimlerde siz basın mensupları da siyasi partilerle birlikte koşup depar atacağınız için 10 Ocak gazeteciler gününü kutlamak amacıyla bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte birlikteliğimiz devam edecek ve basın ile sık sık bir araya geleceğiz. Biz tabiki Yusuf Mecek ile gurur duyuyoruz. İnşallah Allah izin verirse 31 Martta Serik'te İyi partiden bir belediye başkanı olacaktır.'' dedi.

Bodur; ''Mehmet Habalı zaten bizim partimizin yani İyi Partinin üyesi değildi''

Gazetecilerin İyi Partiden istifa edenlerle ilgili sorularını cevaplandıran Bodur sözlerini şöyle sürdürdü; ''Dört aday adayı arkadaşımız bizden resmi olarak aday adaylığı müracaatında bulundular. Bu arkadaşlarımızdan bir tanesi de Mehmet Habalı idi. Hepinizin bildiği gibi geçmişte üç dönem Serik'te belediye başkanlığı yapan bir arkadaşımızdı. İyi parti Serik ilçe teşkilatı olarak ben 27 Şubatta 9 ay önce ilçe teşkilatını kurduğum zaman Serik'te Sayın Mehmet Habalı bizim partimize gelip üye olmamıştır. Daha doğrusu parti teşkilatımıza çıkıp bize hayırlı uğurlu olsun da dememiştir. Ancak son virajda arkadaşımız gelerek bizden aday adayı olmak istemiştir. Kendisi bu arada aday adayı olmuştur. Adaylığı noktasında partimize siyasi üye olamamıştır. Mehmet Habalı zaten bizim partimizin yani İyi Partinin üyesi değildir. Kendisi üç gün önceki istifasında İyi Partiden istifa ettiğini belirtmiştir. Bu doğru değildir. Gerçek değildir. Mehmet Habalı Bey İyi Partiye hiçbir zaman genel seçimlerde dahil olmak üzere bizimle birlikte gelip İyi parti lehine çalışmamıştır. Ancak bu arkadaşımızın siyasi hırsı, belli taraftarları olması, dolayısıyla yapılan ön seçim merkez yoklamasında Sayın Mehmet Habalı arkadaşımız değil de bir başka arkadaşımızın aday olması ile birlikte değerli arkadaşımız kendisi İyi Partiden istifa ettiğini kamuoyuna duyurmuş ve adaylık dilekçesini de geriye çektiğini söylemiştir. Bunun akabinde de DSP'den aday olmuştur. Değerli arkadaşımızın bazı partimizin içerisindeki geçmişten bu tarafa onlarla ilişkisi olduğu yaklaşık 8-9 kişi partimizden istifa etmiştir. Bunlarda bizim partimizin içerisinde 56 kurucu üyenin yani 3 tanesi asil olmak üzere 6 tanesi de yedek üyemizdir. Ancak bunların istifası İyi partimizi sıkıntıya sokmaz. Biz daha da güçlenerek yolumuza devam ederiz.''

 

Mecek; ''Beş Sene İçerisinde Serik'i Dünya Kenti Yapacağım''

İyi Parti Serik Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek ise konuşmasında şunları söyledi; ''Ben 3 dönem Belek'te Belediye Başkanlığı yaptım. Belek köydü. Belek'in ilk kurucu Belediye Başkanıyım ve kapatan Belediye Başkanıyım. Belek'i dünya kenti yaptık. Köyden aldık dünyaya tanıttık. Sayın Habalı o dönemde Serik'te Belediye Başkanı idi. Serik'te ben hiçbir şey görmedim. Eskiden Manavgatlılar Serik'e pazara gelirdi. Serik öyle güzel bir yerdi. Çınaraltında iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde Pazar yerine gidinceye kadar insan olurdu. Serik'te insan seli olurdu. Serik 15 yıl boyunca hiçbir hizmet almadı. Serik'te hiçbir şey olmadı. Serik benim hayal ettiğim hizmeti görmedi. Belek Belediyesi kapandı Serik'e Ak Parti'den aday adayı oldum. Kendi hayal ve düşüncelerimi Serik'te yapmak istemiştim. Çünkü Serik'i dünyaya tanıtmamız lazım. Ama ben bunu göremedim. Bana nasip olmadı. Şu anki mevcut belediye başkanı arkadaşımıza nasip oldu.''

Mecek; ''Serik böyle olmamalı''

Ak Parti'de çalıştım, ayrılmadım. Ak Parti Belediye Başkan adayına elimden geldiğince seçimde destek verdik ve Belediye Başkanı seçildi. Ama bu Belediye Başkanı arkadaşımızda da ben bu hizmeti göremedim. Benim beynimdeki Serik dünya kenti olması lazımdı. Çünkü bir tarafı Toroslar, iki tarafı ırmak, bir tarafı deniz. Tarımı ile turizmi ile Serik kadar güzel bir yer var mı? Ben Serik'i dünya kenti yapacağım diye geldim aday oldum. Allah'ım nasip ederse beş sene içerisinde Serik'i ben bir dünya kenti yapacağım. Buna emin olun ki kesinlikle ve kesinlikle bir siyasi vaat olarak söylemiyorum. Yaptığım zaman göreceksiniz. Ben Serik'i dünya kenti yapmaya geliyorum. Ben Serik'te yaşıyorum fakat görmedim. Benim çocukluğum Serik'te geçti. Ben Serikliyim. Biz daha sonra Belek'e geldik. Serik hala yetmişlerin altmışların Serik'i. Serik böyle olmamalı. Turizmin en büyüğü Serik'te, tarımın en büyüğü Serik'te, tarihi eserlerimiz Serik'te. Ama bunu bilen kimse yok. Bunu kimler tanıtacak? Bizim gibi seçilmiş insanlar tanıtması lazım. Maalesef ben 1999 yılından bu yana hiç görmedim. Ben bunu göstermeye geliyorum. Eğer nasip olursa seçilirsem göreceksiniz bana diyeceksiniz ki bir gün oturup şöyle demiştiniz. Size teşekkür ederiz dedirteceğim.'' dedi.

Mecek; ''Ak Partinin gidişatını sevmiyorum''

Gazetecilerin uzun dönem Ak Partiden Belediye Başkanlığı yaptığınız ve geçen dönem Ak Partiden aday adayı olduğunuz halde bu dönem niçin İyi Parti'den aday oldunuz sorusuna cevap veren Mecek, ''Ben Türkiye'de Ak Partinin gidişatını sevmiyorum. Son zamanlarda bu tamamen değişti. Benim siyasi fikirlerime uymaz oldu. Ben MHP tabanından gelen bir insanım. 1994 yılında Serik'te MHP ilçe yönetiminde idim. Şu anki Türkiye'nin gidişatını iyi görmediğim için ki bu tamamen kendi düşüncem, kendi bakış açım, kendi görüşüm, dolayısı ile de İyi Partiye geçtim. Diyorlar ki Yusuf Mecek seçildiğinde istifa edip Ak Partiye geçecek. Ben Yusuf Mecek'im beni tanıyanlar bilir. Ben nerede yıkıldıysam oradan kalkarım. Eğer ben Ak Partiye geçecek olsaydım İyi Parti'den aday olmazdım. Görüyorsunuz şu an Ak Partide büyük bir boşluk var. Daha hala adayını belirleyemedi. Bunun sebebini sizlerde tahmin edersiniz. Onu da sizin takdirlerinize bırakıyorum.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi