Yerel seçimlere 2,5 ay kala Belediye Başkan adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Acaba Serik kamuoyu olarak adaylardan neler beklediğimizi kendilerine söylüyor muyuz?

Size gelen bir Serik Belediye Başka adayına, 'Başkan seninleyiz hayırlı olsun' cümlesi ne adaylar için ne de Serik için yeterli bir kazanım olmayacaktır. Aksine, 'Serik için ya da mahallemiz için şunlar yapılmalı. Siz bunları nasıl yapacaksınız? Şeklinde soru sormak siyaseti Serik ve Serikliler için daha verimli hale getirecektir.

31 Mart 2019 Pazar günü akşamı belli olacak olan Serik Belediye Başkanlığı makamı için adaylar ve partiler yarışıyor. Siyasiler ve adaylar mahalle mahalle dolaşarak Serikli seçmenden oy istiyorlar ve vatandaşın taleplerini soruyorlar.  İşte bu süreçte seçmenler olarak adaylara ve siyasilere ne söylediğimiz çok önem arz ediyor. Aslında vatandaşın adaylara soracakları sorular ve onlardan Serik adın bulunacakları talepler Serik'in geleceği için çok önem arz ediyor.

Serikli seçmen olarak sizlerin mahallesine kapışan gelen ve gelecek olan siyasi parti temsilcilerine ve adaylara sorulacak sorular ve talep edilecek konular hem Serik için hem de adaylar için ufuk açıcı olacaktır. Size gelen bir Serik Belediye Başka adayına ya da hepsine 'Başkan seninleyiz hayırlı olsun' cümlesi ne adaylar için ne de Serik için yeterli bir kazanım olmayacaktır. Başkan adaylarına ve siyasi parti ilçe başkanına; 'Serik için ya da mahallemiz için şunlar şunlar yapılmalı. Siz bunları nasıl yapacaksınız? Şeklinde soru sormak siyaseti Serik ve Serikliler için daha verimli hale getirecektir.

Çünkü siyasiler ve Belediye Başkanlığı adayları Serik'i ve Seriklileri idare etmek ve onlar için projeler uygulamak ve onlar için çalışmak üzere geliyorlar. İşte Serikli seçmen de onları yukarıda bahsettiğimiz şekilde soru ve taleplerle yönlendirirse hem onlar için hem kendileri için hem de Serik için büyük hizmet yapmış olurlar.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi