Merkez Anadolu Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Osman Dirican; ''Engelli kardeşlerimiz için Merkez Anadolu Kimya şirketi olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve ürünlerimizden bir tanesinin gelirini onlara ve ailelerine biraz olsun katkı sunabilmeyi amaçladık''

Tarım sektörüne, kimyasal ve organik gübre üretimi ile bitki besin maddeleri sağlayan Antalya'nın köklü kuruluşlarından Merkez Anadolu Kimya şirketi sosyal sorumluluklarını da yerine getirmekten geri kalmıyor. Şirket ürettiği ürünlerden birisi olan ABM markalı gübre ürününün gelirini engelli vatandaşlar için bağışlıyor.

Ak Parti Anlaya İl Yönetim Kurulu olarak görev yaptığı dönemde engelli vatandaşlarla ve aileler ile ilgili çalışmaları ile dikkat çeken ve taktir toplayan Merkez Anadolu Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Osman Dirican yaptıkları sosyal sorumluluk çalışması ile ilgili olarak; ''Bu ürünümüzle gösteriş değil farkındalık yaratarak, ben değil biz algısına dikkat çekmek istiyoruz.'' dedi

''ABM İle Engelleri Aştık''

Merkez Anadolu Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Osman Dirican konu ile ilgili olarak gazetemizin sorularını şöyle cevapladı; ''Bize göre, canda özür olmaz, özür bakışlarımızda, engel düşüncelerimizdedir. Asıl önemli olan ne aslında? Engelli veya engelsiz olmak değil. Aslolan önce insan olabilmek. Görememek, duyamamak, konuşamamak, yürüyememek bir eksiklik mi? Asla değil. Bu kardeşlerimin gündelik hayatlarında karşılaştıkları zorlukları görmeli, empati yapmalı ve engelli bireylerin bir engeli de biz olmamalıyız. Nihayetinde her birimiz birer engelli adayıyız değil mi? Onun için diyorum ki; Önemli olan, bu kardeşlerimizin engellerinin ne olduğu, nasıl olduğu değil, bu kardeşlerimize nasıl baktığımızdır.

Engelli kardeşlerimize de tıpkı din, dil, ırk gibi diğer farklılıklarımızın ötesinde insan nazarıyla bakma anlayışını 7'den 70'e herkese kazandırmak zorundayız. Hak ettikleri saygıyı görmelerini, layık oldukları yerlerde olmaları sağlamalıyız her birimiz, elimizden geldiğince. Onları hayatın dışında tutmadan farklı yöndeki yetenekleriyle değerlendirmeliyiz. Unutmayalım, inancımız bize bütün insanlara adil ve eşit davranmayı emrediyor.

Dünya nüfusu bugün 7,5 milyar civarında. Bu nüfusun 1 milyar civarındaki kısmı öyle veya böyle herhangi bir engelle karşılaşarak yaşamını sürdürmek zorunda. Ülkemizde ise nüfusumuzun yüzde 7'sinin engellilerden oluştuğu hesap ediliyor. Buna ailelerini de dahil ederseniz çok ciddi bir kitle çıkıyor ortaya. Onları görmezden gelemeyiz, gelmemiz de mümkün değil.

Anne babalar; Sizler en yakınlarınızın engellerini kaldırmak için yeri geliyor kendinizden fedakarlık yapıyor, yeri geliyor onların gören gözü, işiten kulağı oluyorsunuz, yaşadıkları zorluklarına en yakından sizler şahit oluyorsunuz. Bu yüzden engelli kardeşlerimiz için attığımız her adımın sizin de hayatınızı kolaylaştırmak olduğunun bilincindeyiz. Hepimizin bu kardeşlerimize karşı sorumluluklarımız var. İmkanlar ne olursa olsun, her şart altında mutlaka yapacağımız işler, sunacağımız katkılar var. Küçük katkılarla, küçük dokunuşlarla büyük işleri başarabiliriz. Küçük bir katkıyla bir çocuğun, bir gencimizin dünyasını değiştirebiliriz. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi, ''Bir mum diğerini yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez''. İşte bu nazari bakışla biz de engelli kardeşlerimiz için Merkez Anadolu Kimya şirketi olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve ''Ürünlerimizden Bir Tanesinin Gelirini'' onlara ve ailelerine biraz olsun katkı sunabilmeyi amaçladık.

Mazlumların ve mağdurların her daim umudu olmuş, yanlarında olmuş bir ecdanın torunlarıyız biz. Bize örnek olmak, ışık olmak yakışır. Hep birlikte, azimle, gayretle, anlayışla onların önündeki engelleri bir bir aşacağız. Bu ürünümüzle gösteriş değil farkındalık yaratarak, ben değil biz algısına dikkat çekmek istiyoruz.''

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi