Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; ''Başta ben kendim olmak üzere belediyemizin bütün ilgili personeli Serik'te meydan gelen ve gelebilecek olan olumsuz hava şartlarına karşı 24 saat görev başında ve vatandaşlarımızın yanındayız''

Serik'te aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle su taşkınları ve heyelan meydana geldi. Serik'te Pazar günü başlayan, zaman zaman sağanağa dönüşen yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Belkıs Mahallesi'nden geçen Köprüçay Irmağı taştı. Bölgedeki çok sayıda narenciye bahçesi ve Aspendos Antik Tiyatrosu'nun otoparkı su altında kaldı. Irmak kenarındaki bazı restoranlar da su taşkınından etkilendi.

Merkez Mahallesi'ndeki bir apartmanın istinat duvarı şiddetli yağmur nedeniyle çöktü. Duvarın üzerine yıkıldığı park halindeki kamyonette hasar meydana geldi. Yağışın ardından Sarıabalı Mahallesi'nin Köprüçayı Barajı mevkisinde Bucakköy, Karataş, Sarılabalı ve Akbaş mahallelerini birbirine bağlayan yolda heyelan meydana geldi. İş makinesiyle toprak ve kayaların temizlenmesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Başkan Çalık; ''Gece Gündüz Vatandaşın Yanındayız''

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ise son günlerde ki aşırı yağışlardan dolayı ortay çıkan sorunlarla ilgili gece gündüz 24 saat vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Başkan Çalık, şiddetli yağmur nedeniyle çöken Merkez Mahallesi'ndeki bir apartmanın istinat duvarını ise Belediye olarak hemen yaptıracaklarınım ve vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini ifade etti. Pazar gününde beri gece gündüz vatandaşları ziyaret ettiğin ive aşırı yağışta dolayı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek sorunlarına çözüm bulma gayretinde olduklarını belirten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; ''Başta ben kendim olmak üzere belediyemizin bütün ilgili personeli Serik'te meydan gelen ve gelebilecek olan olumsuz hava şartlarına karşı 24 saat görev başında ve vatandaşlarımızın yanındayız'' dedi.

Haber: Osman Türkçe

 


Editör: Haber Merkezi