ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü'nün başlattığı eğitim seferberliği bölge sanayicisi ve personellerine hem maddi hem de manevi kazanç sağladı. Bugüne kadar gerçekleşen 26 eğitimde 945 sertifika dağıtılırken söz konusu eğitimlerin bölge sanayicisini 402 bin lira kara geçirdiği tespit edildi.

 Antalya OSB Müdürlüğü'nün ağustos ayında başlattığı eğitim seferberliği bölge sanayicisi ve personellerine önemli katkılar sağladı. Bugüne kadar gerçekleştirilen 7 uzun dönemli, 19 günlük, toplam 26 eğitim programının bölgeye sağladığı çarpan etkili toplam girdi tasarrufunun 402 bin TL olduğu tespit edildi. Ağustos ayında başlayan programlara bölge çalışanları tarafından 1120 başvuru yapıldı, eğitimler sonunda toplam 945 eğitim sertifikası dağıtıldı. Her eğitim sonunda katılımcıların memnuniyet durumunu anket yoluyla ölçen Bölge Müdürlüğü, yüzde 94'lük bir başarı yakaladı.

 

 12 EĞİTİM FİRMASI GÖREV ALDI

 Yaklaşık 12 eğitim danışmanlık firmasının görev aldığı eğitim seferberliği projesi katılımcılarına sadece eğitim vermekle kalmadı, iletişim olgusunun kuvvetlenmesine, katılımcıların isteklerini birebir yetkililere iletmesine imkan sağladı. Ayrıca eğitim uygulamaları sırasında bölgenin ortak sorunları masaya yatırılarak uzman eğitmenler tarafından çözüm önerileri getirildi. 53 katılımcı firma öngörülebilecek hizmet içi eğitim maliyetlerini kurum giderlerinden büyük bir oranda çıkararak, kurum bütçelerine ve nitelikli çalışan kavramına yatırım yapmış oldu.

 

 EĞİTİM KONULARI SANAYİCİYE SORULDU

 Gelişimin eğitimle başlayacağına inandıklarını belirten OSB Başkanı Ali Bahar, "Bizler eğitimin önemini kavramış yönetim mantığıyla eğitilmiş bir gençlikle geleceği inşa etmek istiyoruz. Bu düşünceyle göreve gelir gelmez eğitim birimimizi kurduk ve çalışmalara başladık. Sanayiciler hangi departman için ne türde bir eğitim istiyorlar önce bunu tespit ettik. Anketler yaptık ve bu anketlerden elde edilen veriler ışığında sanayicimizin ve çalışanlarının taleplerine cevap veren 26 farklı eğitim programı sunduk" dedi.

 

 HER DEPARTMANA UYGUN EĞİTİM

 Ağustos ayında başlattıkları eğitim seferberliğinin kesintiye uğranmadan planlandığı şekilde devam ettiğini söyleyen Bahar, "Çağımızın en önemli gereksiniminin, en büyük güç ve sermayesinin bilgi olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Bölgemizde eğitimden yoksun kalmış hiçbir departman bırakmamayı hedefliyoruz. Doğru bilgiye sahip, bilgiyi doğru kullanabilen kadrolar ile çalışmanın hem sektöre hem de ülke ekonomisine sağlayacağı katkılardan mahrum kalmamak için eğitime gereken desteği her koşulda sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi