Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliğinin girişimleri ile Halithan protez bacağına kavuştu.

Serik Rehberlik Araştırma Merkezine, Rehberlik destek eğitimi almaya gelen 10 yaşındaki Halithan Başbütün, Rehber öğretmenine "Babamın beni elimden tutup, parka ve okula götürmesini istiyorum. Okul bahçesinde arkadaşlarımla birlikte futbol oynamak istiyorum. Protez de olsa bacağımın olmasını istiyorum"  demesi Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliğinin girişimleri ile karşılık buldu.

Maddi durumunun yetersizliğinden ötürü çocuğuna protez bacak almaya gücünün olmadığını ifade eden baba İbrahim Başbütün'nün sesine ses veren Serik Türk Eğitim Sen Temsilciliği Başkanı Varol Civcir; ''Aslında biz 'Çocuklar Üşümesin' projesi için, okullarımızda maddi imkanı olmayan öğrenci taraması yaparken böyle bir durumla karşılaştık. Yaptığımız toplantı sonucunda bu sese sesiz kalamazdık.'' dedi.

Büyüme çağında olan Halithan'ın protez ayağı belirli aralıklarla değişmesi gerektiğini ve ailenin maddi imkansızlık sonucu zorluk yaşadığını belirten Varol Civcir şunları ifade etti; ''Biz Serik Türk Eğitim Sen Ailesi olarak bu yavrumuzun ve ailesinin sesine ses olduk. Bizim bu çalışmalarımıza destek veren hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile çocuğumuzun tek başına özel ihtiyaçlarını karşılamasına ve arkadaşları ile oyun oynamasına birlikte yardımcı olduk. Kendilerine Serik Türk Eğitim Sen olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Biz biliyoruz ki dünyayı makam sahibi olanlar değil, yüreğinde insan sevgisi olan ve Hak sevgisi olanlar değiştirecektir. Serik Türk Eğitim Sen Temsilciliği olarak yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyoruz. Yönetim ekibimiz, kadın kollarımız ve cesur yürekli üyelerimizle birlikte çalışıyoruz. Bizler üyelerimizin her daim yanında ve yanı başında olarak, onlardan aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.''

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi