Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması" hizmete sunuluyor.

Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması ile ruhsatlı tüm bitki koruma ürünleri, zararlı organizmalar, bitkiler ve aktif maddeler hakkında bilgilere ulaşabiliyor. Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması sayesinde bitki koruma ürünlerinin piyasaya arzı kontrol altına alınmış olacak ve kayıt dışı işlemlerin, tavsiye dışı kullanımların ve illegal satışların önüne geçilecek.

''Tavsiye dışı ilaç kullanımı hataları önlenmiş olacak.''

Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması ile ilgili olarak bilgi veren Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu şunları söyledi; ''Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlanan "Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması" hizmete sunuluyor. Bu uygulamayla ruhsatlı tüm bitki koruma ürünleri, zararlı organizmalar, bitkiler ve aktif maddeler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Yeni uygulamayı herkes cep telefonundan takip edebilecek. Tavsiye dışı ilaç kullanımı hataları da önlenmiş olacak. Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması sayesinde bitki koruma ürünlerinin piyasaya arzı kontrol altına alınmış olacak ve kayıt dışı işlemlerin, tavsiye dışı kullanımların ve illegal satışların önüne geçilecek. Mart ayı itibarıyla tüm bitki koruma ürünlerini Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi'ne alınıyor. Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı ile bitki koruma ürünlerinin ruhsat durumları, hasat öncesi bekleme süresi, kullanım dozu gibi bilgilere anında erişilebilecek. Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması üretici, satıcı ve kullanıcı gibi tüm paydaşların hizmetine sunulacak. Çevrimdışı çalışma özelliğiyle internetin çekmediği alanlarda da verilerin görüntülenmesi sağlanacak. Hızlı arama özelliği sunularak tüm veriler içinde bilgi taraması yapılabilecek. Mobil uygulama, web tabanlı Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Programı ile eş güdümlü olup, ruhsat iptalleri, yeni ruhsat, etiket değişikliği gibi yapılan tüm değişiklikler güncel olarak anında mobil uygulama programına da yansıyacak.''

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi