Oynandığı tüm salonlarda ilgiyle izlenen ve büyük alkış toplayan Emra Kınay ve Esra Kızıldoğan'ın oynadığı Yüzleşme adlı oyun, Çocukça Derneği ve Umut Organizasyon işbirliği ile Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

Babasıyla parkta oynarken babanın bir anlık çocuğundan gözünü ayırması üzerine kaçırılan ve parka yakın bir yerde tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 7 yaşındaki oğlunun ve bu olaydan sonra babanın yaşadığı toplumsal baskılar ile adalet erkinin vicdaniliğini konu alan oyun Antalya'da da büyük ilgi ve beğeni gördü. Toplumumuzda sayısı değil ancak ortaya çıkma oranı giderek artan çocuk istismarına karşı farkındalık oluşturmak adına sahnelenen oyun insanlar üzerinde büyük etki bıraktı.

Oyun sonunda konuşma yapan Emre Kınay; çocuk istismarı haberlerinin artık 3. sayfa haberi olmaktan öteye geçmesini istediklerini, insanların ve özellikle toplumun takip ettiği ünlülerin bu olaya dur demek adına farkındalık oluşturacak her türlü özveriyi göstermeleri gerektiğini, kendilerinin de bu anlamda böyle bir oyun sergileme kararı aldıklarını söyledi.

Çocukça Derneği yönetim kurulu ile oyun sonunda bir araya gelen oyuncular konu ve yapılması gerekenler hakkında bir süre sohbet ettiler. Emre Kınay, Çocukça Derneği'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederken bu tarz sivil toplum kuruluşlarının sayısının artmasının bu suçun önlenmesinde büyük önem arz ettiğinin de altını çizdi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Av. Buğra Kağan Oğuz ise; ''Çocuk istismarı ile mücadele konusunda her ilde değil her ilçede en az bir adet dernek olmalı ve belediyelerle ortak çalışmalar yapılarak halk bu konuda bilinçlendirilmelidir. Bunun yanında istismara uğrayan çocuklar için belediye bünyesinde rehabilite merkezleri kurulmalıdır. İnsanları bu konuda birlik olmaya ve çalışmaya davet ediyorum. Bu yarayı devletin tek başına sarmasını beklememeliyiz." dedi.

Programın sonunda ise Başkan Yardımcısı Uzman Klinik Psikolog Mehmet Arseven ile birlikte oyunculara Çocukça Derneği, atkı, broşür ve dosyalarını içeren bir hediye paketi takdim ettiler.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi