Tüm Türkiye'de olduğu gibi Serikli çiftçilerin de yararlanabileceği 'E-Çiftçi Portalı' hizmete açıldı.

Türkiye Cumhuriyet Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere kolaylık sağlayacak olan 'E-Çiftçi Portalı'nı hizmete soktu. https://eciftci.tarimorman.gov.tr adresinde yer alan portal ile ilgili olarak; ''Çiftçilerimizin bilgiye ulaşabileceği, destekleme başvurularını yapabileceği ve Bakanlık birimlerimiz ile etkili iletişimi sağlayabileceği E- Çiftçi Portalı hizmete açıldı.'' Şeklinde bilgi veriliyor.

'E-Çiftçi Portalı'nın hedef ve amacının ise çiftçilerin tamamen evraksız işlem yapması için gerekli alt yapıyı oluşturmak, vatandaşların tarımsal faaliyetlerini tek bir çatı altında görmesini sağlamak ve e-devlet aracılığı ile e-imza ve mobil imza kullanarak işlem yapmalarını sağlamak olduğu belirtiliyor.

Üreticiler portal üzerinden; Giriş İşlemleri Uygunluk Durumu, Süs Bitkisi Üretici Belgesi, Tohum Üretici Belgesi, Tohum Yetiştirici Belgesi, Kimyevi Gübre İthalat Uygunluk Belgesi, Toprak, Bitki, Sulama Suyu ve Zemin Mekaniği Analizlerinin Yapılması, Bitki Sağlık Sertifikası, Yağlı Lifli Tıbbi ve Aromatik Bitki Tohumları İçin Tarla Kontrol Raporu, Yemeklik Tane Baklagil ve Yem Bitkileri Tohumları İçin Tarla Kontrol Raporu gibi hizmetlere erişim sağlayabilecekler.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi