Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayları Türel ve Böcek Serik'e raylı ulaşım getireceklerini bildirdiler. Serik kamuoyu Serik Belediye Başkan adaylarından da bu konuda destek bekliyor.

Serik'in uzun yıllardır beklediği raylı ulaşım sisteminin sesi duyuldu ve ucu göründü. Yerel seçimler yaklaşmaya başladığı şu günlerde Antalya'da seçimlerin favorisi olan her iki isim; Büyükşehir Belediye Başkan adayları Menderes Türel ve Muhittin Böcek açıkladıkları projelerinde Serik'e raylı ulaşımı getireceklerinden bahsettiler.

Serik'e raylı sistem ulaşımını getireceklerini ilk olarak Cumhur İttifakı Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel açıkladı. Türel geçtiğimiz günlerde ilk olarak Serik Cumhur İttifakı Ak Parti seçim ofisinin açılısına geldiğinde raylı ulaşımın Serik'e uzanacağını belirtmişti. Menderes Türel yine geçtiğimiz hafta Serik Kültür Merkezi açılışı ve projeler toplantısında raylı ulaşım projesinden bahsederek; ''Büyük limandan  Kundu'ya kadar gelecek olan metro devamında Kundu'dan şöyle bir yay çizerek Serik'in içinden raylı sistem Antalya'ya kadar uzayacak.'' demişti.

Millet İttifakı CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek ise geçtiğimiz Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı proje lansman toplantısında hafif raylı sistemin Kundu üzerinden Belek'e raylı sisteminin uzatılacağını açıklamıştı. 

Şimdi Sıra Serik Belediye Başkan Adaylarında

2024 yılına kadar Antalya'yı yönetmesi kuvvetli muhtemel olan iki isim de proje lansmanlarında Serik'e raylı sistem sözü vermiş oldular. Şimdi sırada Serik'i 2024 yılına kadar yönetmeye talip olan Serik Belediye Başkan adayları var. Serikliler onlarında ağzından da uzun yıllardır beklenen raylı sistem ile ilgili sözler duymak istiyorlar. Tabii ki Serik Belediye Başkan adaylarının Serik'e tramvay ya da raylı sistem getireceğiz gibi bir vaatte bulunmalarını hem biz hem de kamuoyu beklemiyor. Çünkü bu yatırmalar Serik'in bütçesini çok aşan büyük yatırımlar. Ama Serik kamuoyu en azından Serik'i yönetmeye talip olan Serik Belediye Başkan adaylarından Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının açıkladıkları Serik'e raylı sistem projelerinin takipçisi ve ısrarcısı olmalarını bekliyor.

Bundan sonra bir görev de Serik kamuoyuna, Seriklilere ve Serik'te yaşayanlara düşüyor. Seçim öncesi yaklaşık 1 aylık sürede sizleri ziyaret eden bütün siyasilere 'Serik'e raylı ulaşım konusunun sorup bu konuyu gündemde tutmanızda ve bu projeyi istemenizde çok büyük fayda var.''

Başta da dediğimiz gibi 'Trenin sesi duyuldu' bundan sonrası Serik kamuoyu ve siyasilerin çabasına bağlı.

 

 

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi