Serik Kazım Karabekir Anaokulu Pofuduk Tavşanlar Sınıfı öğrencileri ceviz fidesi dikimi yaptılar.

Kazım Karabekir Anaokulunda 'Dikili Bir Ceviz Ağacın Olsun' adlı çalışma kapsamında öğrencilerle birlikte ceviz fidesi yetiştirmek için Evrim Öksüz öğretmenin rehberliğinde Pofuduk Tavşanlar sabah grubu öğrencileri saksılara ceviz diktiler. Baharın gelmesi ile tohumları toprakla buluşturan öğrencilere, dikim sırasında ise toprak ve ceviz bakımları anlatılarak öğrenciler bilgilendirildi. Doğa, çevre sevgisinin çocuklara aktarılması amacıyla etkinlik öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilere toprak, bitki, güneş ve su anlatıldı.

Fidan dikimi öncesinde öğrencilere ceviz nasıl dikilir, nasıl yetişir, neden güneşe ve suya ihtiyaç duyar sorularının cevaplandığı bilgilendirme eğitiminden sonra soru cevap şeklinde yapılan sohbetin ardından öğrenciler bitki, fide, bitki dünyası ile ilgili merak ettikleri tüm soruları sordular.

Soru cevaptan sonra ise öğrencilerin uygulayarak öğrendikleri bu bölümde okul bahçesinde ceviz dikimi yapıldı. Minik elleriyle cevizleri heyecan içinde ve özenle toprağa yerleştiren öğrencilere sunum sonunda diktikleri ceviz fidanları saksıları ile verilerek fidanı evlerinde takip etme görevi verildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi