Özel Yedisu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ve Alıacare Ambulanter Pflegedıenst  işbirliği ile   4-14  Mart 2018 tarihleri arasında staj programı düzenlendi.

Yedisu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri düzenlenen program ile ilgili olarak şunları söylediler; ''Öğrencilerimiz, Almanya Berlin'de Yaşlı Demans Merkezi'nde (Ortak Yaşam Evi'nde) 2 hafta boyunca gözlem yaptılar. Bu ortak yaşam evlerinde yaşayan demans hastalarının hastalık gelişimini yavaşlatmak amacıyla uygulanan teknikler ile ilgili sertifika aldılar. Ortak yaşam evleri adından da anlaşıldığı gibi 65 yaş üstü demans hastalarının bir arada olduğu ev ortamıdır. Bu evlerde ortalama 10 adet hasta vardır. Her bir evde 1 hemşire, 2 bakım elemanı, mutfak ve temizlik elemanları görev almaktadırlar. Merkezde kalan hastalara bireysel hijyen, yatak yarası bakımı, vücut bakımı, el ve yüz bakımı, banyo, yemek yedirme veya yemelerini sağlamaları üzerine destek verilmektedir. Bunun yanı sıra akranlarıyla sohbet, dans, müzik eşliğinde spor yapabilecekleri ortam da sağlanmaktadır. Öğrencilerin staj sürecinde aldıkları eğitimler sonucunda; hasta ve Yaşlı bakımı, evde bakım, yoğun bakımda hasta bakımı, demans(bunama) hastalarına hemşirelik bakımı, dans terapisi sertifikalarına sahip olmuştur.

Kültürel gezi anlamında Kurfürsterdamm, Potsdam, St Nicolai, Freundtschaftsinsel, Kreuzberg (yabancıların yoğunlukta yaşadıkları yer, küçük İstanbul olarak da bilinirdi) Charlettenburg, Wansnsee, Dahlem gibi tarihi ve coğrafik özellikleri olan yerleri gezdik. Rus ve Amerika baskısı altında kaldıkları dönemde yapılan binaların hala korunduğu ve yaşam stilinin farklılığını gördük.''

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi