Antalya'da devam eden Boat Antalya 2. Motorlu, Motorsuz ve Yelkenli Tekneleri ve Su Sporları fuarı meraklıları tarafından büyük ilgi görüyor.

Fuarı ziyaret eden deniz meraklılarının ilgi odağı Türkiye'de üretilen Kılıç ve Orkinos teknesi Big Game XTT oldu. Antalya'da Big Game Fishing firması tarafından tasarım ve imalatı yapılan tekne Boat Antalya fuarının en fazla ilgi gören teknesi haline geldiği bildirildi. Benzerlerinin Amerika'da 1 milyon dolardan satıldığı teknenin Türkiye'deki fiyatı ise 60 Bin dolar olduğu belirtildi. Ekonomik fiyatıyla da Avrupa'dan meraklılarının takibe aldığı tekne hem balık hem de gezi amaçlı tasarlanmış durumda. Big Game Fishing firması sahibi Burhan Özdemir, ''Kendi imkanlarımızla açık denizlerde balık avcılığı öncelikli tasarlayıp ürettiğimiz Big Game XTT 9.30 Mt uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde, 2x 200 hp motor ile 41 mil hıza ulaşabiliyor. 2.200 kg ağırlığı var. Kamara diye tabir edilen kabin bölümünde çift kişilik yatak, 1 çocuk yatağı, mutfak, WC ve duş bölümü bulunuyor. Teknemize ayrıcalık katan bir diğer dölüm ise kamara üzerinde 3 metreyi bulan kromda tasarlanmış uzak balık izleme kulesi.  Ayrıca kabin bölümünü alıcının istekleri doğrultusunda dizayn etme imkanına sahibiz. '' dedi.

Tekneye olan ilginin üst düzeyde olduğunu belirten firma sahibi Burhan Özdemir gelenlerin uzaktan görünce, 'Aa bak belgesellerdeki tekne. İşte o tekne. Televizyonda gördüklerimizden' şeklinde tepkiler verdiklerini ifade ediyor. Fuardaki ürünlerin yurtdışından da internet ve sosyal medya üzerinden takip edildiğini dile getiren Özdemir, ''Yurtdışından bu teknemizle ciddi anlamda ilgilenen ve  yakından incelemek isteyenler var.  Fiyatımızın Avrupa ve Amerika'ya kıyasla çok uygun olması da bu ilgiyi arttırıyor. Mevzuat ve bürokrasi bizleri yormazsa ülke ekonomisine katkı vermeye hazırız'' dedi.

Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi