Serik'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi. Çanakkale Zaferi kutlarken şehitlerimizi de minnetle ve rahmetle andık.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Hakalmaz yaparak; ''Dünya tarihinin seyrini değiştiren, kanlı bir savaşı kutsallaştıran, Çanakkale Şehitlerini 104. yılında hürmetle anıyoruz. Bu destanı yazan kahramanlarımızı gururla, saygıyla çocuklarımıza anlatıyoruz. Sevgili Öğrenciler, Mehmetçiğimiz mertliği, yiğitliği, vatan ve insan sevgisiyle tüm dünya milletlerini kendilerine hayran bırakmışlardır. Unutmayınız ki; Tarih tarihten ders almayanlar için tekerrür eder. Aynı zamanda tarih bir ibret aynasıdır. Sizlerin bu ibret aynasından çıkaracağınız dersler olmalıdır. Türk tarihinde dirayetli, gayretli ve cesur nice askerlerimiz oldu. Tıpkı sizler gibi, yaşları on bir, on beş, on dokuz. Kınalı kuzularımız gözlerini kırpmadan, cepheden cepheye koşarak canlarını, kanlarını feda ettiler. Her şey bizler, bu kutsal topraklarımız, vatanımız, bayrağımız ve ezanımız içindi. Hangi ruhtur Çanakkale' de 253 bin şehidi kefensiz yatıran ve yedi düveli dize getirip bir destan yazan? Çanakkale ruhudur. Çanakkale Savaşları tarihin en görkemli, en onurlu destanıdır. Aynı zamanda, modern savaş tarihinde birleşik kara ve deniz savaşlarının başlangıcı ve ilk örneğidir. Kahramanı Mustafa Kemal'dir. İmanın iradenin ve azmin temsilidir. Bu kutsal savaş, geleceğin Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir. Aziz topraklarımızda kan döken, kanlarıyla topraklarımızı kutsallaştıran yüce yiğitlerimiz! Gurur duyun torunlarınızla. Ellerinde ay yıldızlı Al Bayraklarla koşuyorlar başarıdan başarıya.' Çanakkale Geçilmez', bu vatan asla bölünmez.''

Daha sonra 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler kompozisyonlarını ve şiirlerini okudular. Serik MTAL öğrencileri tarafında hazırlanan 'Kınalı Kuzuların Zaferi Orotoryosu' ise izleyenler tarafında oldukça beğenildi.

Programın sonunda ise 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Resim dalında Gedik İlkokulu'ndan Yağmur Yıldırım, şiir dalında Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Büşra Kozan, kompozisyon dalında Serik MTAL'den Ayşe Adıgüzel yarışmalarda birinci oldular. Birinci olan öğrencilere ödüllerini Serik İlçe Kaymakamı Haluk Şimşek verdi.

Resim dalında Cenap Düzgün İlkokulu'ndan Ceylin Tosun, şiir dalında Tekeli Ortaokulu'ndan Zeynep Lale Tekin, kompozisyon dalında ise Serik Anadolu Lisesi'nden Elif Ecem Çetin yarışmalarda ikinciliği kazandılar. Öğrencilere ödüllerini Belediye Başkan Vekili Bünyamin Okudan verdi.

Yarışmalarda üçüncü olan; resim dalında 9 Mart İlkokulu'ndan Nisa Çiğdem Şahin, şiir dalında Boğzakent Ortaokulu'ndan Özlem Acar, kompozisyon dalında ise Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ayşe Ekici ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar verdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yapılan programa, Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Okudan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Serik Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, DSP Serik Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldılar.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi