Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar Satranç Takımı Antalya 2.'si olarak Antalya'yı bölge elemlerinde temsil edecekler.

2018-2019 sezonu Okul Sporları Satranç İl Birinciliğine katılan Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar Satranç Takımı büyük başarı göstererek il ikincisi oldu. Antalya Kapalı Spor Salonunda geçtiğimiz hafta düzenlenen okullar arası yıldızlar satranç takım turnuvasında, Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar takımını oluşturan, Meryem Rana Almaz, Ceren Kahya, Zeynep Zülal Atik ve Ceylin Canlı uzun soluklu maçlar sonunda büyük bir başarı göstererek Antalya 2.'si olarak kupa ve madalyalar ile Serik'e döndüler.

Bu sonuçla Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar Satranç Takımı Antalya'yı bölge yarı finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Tekeli Ortaokulu Kız Satranç Takımı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları sezonunda da Antalya'yı bölge turnuvasında temsil etmiş ve bölgede 1. olarak ve Türkiye Finallerinde de Türkiye 6.'sı olmuştu.

Küçükler Dördüncü Oldu

Antalya Kapalı Spor Salonunda 07-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen okullar arası küçükler satranç takım turnuvasında ise, Tekeli Ortaokulu öğrencileri küçükler genel kategorisinde Antalya 4.'sü oldu. Küçükler genel takımını oluşturan Muhammed İhsan Atik, Salih Çağan Güler, Ahmet Çakal ve Alperen Demir uzun soluklu maçlar sonunda 4. olarak kupa ve madalya kazandılar. Bu yılda da Antalya'yı Bölge turnuvalarında temsil etme hakkı kazanan Tekeli Ortaokulu yıldız kızlar takımı ile küçükler genel takımı madalya ve kupalarını okul müdürü Halil Alkan'dan aldılar.

Okul müdürü Halil Alkan elde edilen başarılar ile ilgili olarak şunları söyledi; ''Okulumuz yerel ve ulusal birçok sportif faaliyette önemli başarılar göstermektedir. Son yıllarda satranç sporunda ciddi başarılarımız var. Geçtiğimiz yılda kızlarımız Antalya ve bölge birinciliğinin ardında Türkiye 6.'sı olmuşlardı. Bu sene de Antalya'yı en iyi şekilde temsil edeceğimize inancımız tamdır. Bu süreçte satranç sporcularımızın gelişiminde büyük emekleri olan Serik Kaymakamımız Sayın Haluk Şimşek'e, Serik Beldeye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz'e, Okul Aile Birliği Başkanımız Nida Gökoğlu'na, Okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Abdullah Almaz'a, ilçemizde satrancın öncüsü ASPENGOS satranç kulübü eğitmenlerine ve değerli velilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.''       

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi