CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Antalya'da ortak miting düzenledi.

Antalya'da düzenlenen 'Millet İttifakı Ortak Mitingi' Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirilen mitinge Serik'ten Millet İttifakı İyi Parti Serik Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek, İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, CHP ve İYİ Parti yöneticileri ile vatandaşlar da katıldılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antalya'da ortaklaşa düzenledikleri mitingde kürsüye birlikte çıkan iki lider kalabalığı selamladılar.

Akşener; 'Antalya'nın Teröristleri Nasılsınız'

Kürsüye birlikte çıkan iki lider kalabalığı selamladıktan sonra ilk konuşmayı Akşener yaptı. Akşener şunları kaydetti; ''Sayın Erdoğan beni 250 milyon TL, 50 milyon dolarlık mahkemeye verdiğini söyledi. Sayın Erdoğan olsa dükken senin. Ama yok emekli maaşıma haciz koydurursun olur biter. Çok kızdıysa terörist işine söyleyeyim mi var mısınız? Antalya'nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz? Battı balık yan gidermiş, bir dahakine 500 milyon versin. Muhittin Böcek'in rakibi Tayyip Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarının rakibi de Erdoğan. Peki Sayın Erdoğan yerel seçimlere neden bir savaş alanına dönüştürmek istiyor? Çünkü söyleyeceği sözü bitti. Onun için savaş alanına çevirdi ortalığı. Burayı şereflendirdiniz ilgili arkadaşın sinirlerini yeniden bozdunuz.

Antalya turizminin Antalya'ya gelen turistlerin 3 ülkeye bağlı olması doğru mudur? Neden yapmıyorlar çünkü vizyonları yok. Sayın Böcek öncelikle turizm konusunda elinizden gelenleri büyük bir vizyonla ortaya koyacaksınız. Devletin görevi çiftçinin ucuza üretim yapmasını sağlamaktır. Haşır haşır fabrika sattılar. Biz yeniden fabrikalar açacağız. Hani 24 Haziran'dan sonra her şey uçacaktı? Daha kötüye gittiniz. 31'inde her şey devam ettiği taktirde ertesi gün zam yağmuru ile kalkacaksınız. Tencere bütün iktidarları sallar, rahmetli Demirel'in bir sözü.''

 

Kılıçdaroğlu; ''Güzelim İnsanlar Soğan Kuyruğuna Girdi''

Akşener'in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi; ''CHP'nin İYİ Parti'nin, Saadet Partisi'ni belediye başkan adayları seçimleri kazanır ve Türkiye genelinde iyi bir çıtayı yakalarsak bütün Dünya şunu söyleyecektir: 'İktidarın bütün baskılarına rağmen Türkiye'de halk demokrasiyi tercih etti ve demokrasiden yana oy kullandı'. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir, ekmek mücadelesidir, onur mücadelesidir, bizim mücadelemiz Kuvayı Milliye mücadelesidir. İşsizlik var, 1 milyon haneye para girmemesi ne demektir. Bir milyon hanede annenin çocuğunu yatağa aç yatırması ne demektir. Antalya'dan saygın iş insanları TIR'larla beş kuruş almadan yardım gönderdiler. Bedava aldıkları domatesi biberi fakir fukaraya parayla sattılar. Bu ahlak mı? İzmir Belediyesi ne yaptı 35 bin fakir ailenin kapısını çaldılar bedavaya dağıttılar. İşte insanlık budur.

Özellikle geçmiş seçimlerde AKP'ye oy veren insanlarımıza söylemek istiyorum. 17 yıl bunlara ne istedilerse verdiler. 17 yılın sonunda bu güzelim insanlar soğan kuyruğuna girdi. Bu soruyu özellikle Ak Parti'ye oy veren kardeşlerime sormak isterim. Ülkücü kardeşlerime de şunu sormak isterim. Milliyetçilik önemlidir. Yeri geldiğinde yedi düvele meydan okuyacaksın, Çanakkale'yi Kuvayi Milliye'yi Dumlupınar'ı unutmayacaksın. Sakarya'daki tank palet fabrikasının yüzde 49,9'unu Katar ordusuna sattılar. Şimdi ben kendisini milliyetçi olarak tanımlayıp sarayın sözcülüğünü yapan kişiye sesleniyorum; Nasıl oluyor da bu ülkenin silah fabrikası Katar ordusuna satılacak sen de kalkacak bunu savunacaksın? Bunu benim vicdanım da milliyetçilik anlayışımda asal kabul etmiyor.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi