Serik'te kış aylarına meydana gelen afetten zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı'ndan 4 milyon 800 bin 36 lira yardım gönderildi.

Serik'te meydana gelen dolu, hortum ve fırtınadan zarar gören üreticilere 4 milyon 800 bin 36 lira yardım yapılacak. Serik'te geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan dolu, hortum ve fırtına nedeniyle çok sayıda üreticiye ait serada ve tarım alanında zarar oluşmuştu. Serikli üreticilerin yaralarının sarılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı'ndan 4 milyon 800 bin 36 lira yardım gönderildi. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Acil Destek Ödeneği'nden gönderilen paranın birkaç gün içerisinde Ziraat bankası aracılığı ile dolu, hortum ve fırtınadan zarar gören çiftçilere ödeneceği belirtildi. Ödemeler Ocak ayında meydana gelen afet sonucunda Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği zarar raporlarına göre vatandaşlara yapılacak.

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek konu ile ilgili olarak; ''İlçemizde meydana gelen afetten dolayı zarar gördüğü tespit edilen 1400 çiftçimizin hesaplarına paraları yatırılacak. Zarar gören çiftçilerimizin bir nebze de olsa yaraları sarılacak.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi