Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, 3. Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Eğitimi programına katıldı.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Antalya Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nün 19-20 Mart Tarihlerinde İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliğince desteklenen Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında düzenlemiş olduğu 3. Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Eğitimine katıldı. Eğitime, Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ile birlikte,  ANŞOYAD Derneği,  Hayat Sahnesi Derneği, TDOSK Doğa ve Spor Kulübü Derneği, Teke Yöresi Avşar Yörükleri Derneği gibi çeşitli dernek ve kamu kurumu temsilcileri de iştirak etti.

Eğitime başlamadan önce derneklerin kendilerini ve projelerini tanıtımı sırasında Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği temsilcilerinden Sosyolog Havva Akcan, dernek tarafından yürütülen projelerden bahsederek bundan sonraki yapacakları projeler için diğer dernek temsilcilerine ve kamu kurumu temsilcilerine işbirliği temennisinde bulundu.

Eğitimlerin ilk günü kurumsal yönetim, genel kurul simülasyonu ve STK'larda Gönüllü Etkisi oturumlarıyla gerçekleştirdi. Eğitimin ikinci günü ise İçişleri Bakanlığının Bütçesinden Derneklere yapılan yardımlar- proje bilgi sistemi, AB Mali yardımlar kapsamında STK'lara sağlanan destekler ve AB Metodolojisine göre proje hazırlama oturumları ile gerçekleştirildi. İki gün süren eğitimler; ekip çalışması ve grup sunumlarının ardından, Antalya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay'ın güçlü işbirliği ve etkin iletişim temennisi ile son buldu.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi