Kaymakam Haluk Şimşek Başkanlığında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi Güvenlik Toplantısında, siyasi partilerin ilçe başkanlarının ortak kararı ile toplantı ve miting alanına gidiş dönüşlerde araç konvoyu düzenlenmemesi kararı alındı.

Kaymakam Haluk Şimşek başkanlığında Mahalli İdareler Seçimleri seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıya, Kaymakam Haluk Şimşek, İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Mehmet Ece, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, İyi Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur, CHP İlçe Başkanı Yusuf Etli ve DSP İlçe Başkanı Yusuf Öztürk katıldı. Toplantıda, siyasi partilerin toplantı ve miting alanına gidiş dönüşlerde düzenlenen konvoy uygulamasının ilçe başkanlarının ortak kararı ile sona erdirildiği bildirildi. Yine toplantıda alınan karar doğrultusunda, trafiğin aksamasını önleyecek önlemlere değinilerek, meşale yakılmaması, korna ve ses ile gürültü yapılmaması da kararlaştırıldı.

Kaymakam Haluk Şimşek Başkanlığında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi Güvenlik Toplantısında alına kararlar şöyle açıklandı; ''İlçemizde bulunan ve seçime girecek olan aşağıda isim ve imzaları yer alan siyasi partilerin ilçe başkanları ile 25 Mart 2019 tarihinde Kaymakamlık makamında Kaymakam Haluk Şimşek başkanlığında İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Ece ve İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan katılımlarıyla güvenlik toplantısı yapılmış olup; İlçe Başkanlarının ortak kararı ile 25 Mart 2019 tarihinden itibaren seçim yasakları başlayınca kadar partilerin araç konvoyu yapmaması toplantı ve miting alanına gidiş dönüşlerde meşale yakılmaması korna ve ses ile gürültü kirliliği yapılmaması Ayrıca trafiğin aksamasına yol açan kamyon iş makinesi traktör ve benzeri ağaçların kullanılmaması hususları kararlaştırılmıştır.'' denildi.

Kaymakam Haluk Şimşek ise toplantı ile ilgili olarak; ''İlçede huzurlu bir seçim süreci geçirmek amacıyla ilçe başkanlarımızın da katılımı ile toplantı düzenledik. Ortak aldığımız kararlar doğrultusunda güzel bir seçim geçireceğimizi ifade ederken, başarılar diliyorum.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi