Serik Belediye Meclisinde; Ak Parti 3'ü kontenjan olmak üzere 15 üye, DSP 8 üye, İYİ Parti 8 üye kazandı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Serik Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Enver Aputkan kazanmıştı. Aputkan'ın 5 yıl süre ile Serik'i yöneteceği 31 kişilik Serik Belediye Meclisi üyeleri de belli oldu.

Mahalli İdareler Seçimleri Serik Belediye Meclisi Seçimlerinde; Cumhur İttifakı Ak Parti listesi 29 bin 500 oy ve %38.7 oran ile birinci parti oldu ve Serik Belediye Meclisine 12 üye soktu. Seçimi kazanan Ak Parti artı olarak 3 kontenjanı da meclise sokarak mecliste Başkan hariç toplam 15 üyeye ulaştı. 22 bin 100 oy alan DSP ise %29'luk bir orana ulaştı ve meclise 8 üye soktu. Millet İttifakı İYİ Parti listesi ise aldığı 21 bin 900 oyla %28.7 orana ulaşarak meclise 8 üye soktu.

 

7 İsim Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde Serik'i Temsil Edecek

Pazar günü yapılan seçimler sonucu ortaya çıkan oranlara göre ise Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde Serik'i Cumhur İttifakı Ak Parti listesinden 4 üye ve artı Başkan Enver Aputkan, DSP ve İYİ Parti'den ise birer üye gidiyor.

Bu sonuçlara göre, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde Serik'i, Cumhur İttifakı Ak Parti'den Belediye Başkanı Enver Aputkan ile meclis üyeleri, Kemal Yıldırım, Ziya Yıldırım, Binnaz Büyükkurt ve kontenjan gelen Levent Konur temsil edecek. DSP Serik Belediye Meclis Üye Listesi birinci sırasındaki Mustafa Akın ile İYİ Parti listesi birinci sırasındaki Cengiz Büyükgebiz de Serik'i Antalya'da temsil edecek olan diğer iki isim oldular.

 

AK PARTİ

1-KEMAL YILDIRIM

2-ZİYA YILDIRIM

3-BİNNAZ BÜYÜKKURT

4-MUSTAFA ALKAN

5-RAMAZAN DOLAY

6-HASAN ALİ TUNCER

7-BİLAL SİNAN BAŞARAN

8-ERCAN ERKAN

9-ERDEM AKSU

10-HASAN İLTAR

11-MUSTAFA OKUR

12-SÜLAYMAN ERTÜRK

KONTENJAN

1-LEVENT KONUR

2-HÜSEYİN KANTOZ

3- İSMAİL MECEK

 

DSP

1-MUSTAFA AKIN

2-AHMET KAHYA

3-HALİME CEREN HODA

4-KERİM KUŞ

5-MAHMUT YAĞCILAR

6-MEHMET OKUDAN

7-NERİMAN CAN

8-MEHMET ŞAHİN

İYİ PARTİ

1-CENGİZ BÜYÜKGEBİZ

2-FAİK ÇITAK

3-İZZETTİN CANSIZ

4-FİKRET GÜLER

5-AHMET DURMAZ

6-MEHMET ALİ KARACAN

7-AYŞEGÜL YILMAZ

8-OKAN ŞAHİN

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi