Serik'te Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen tören ve etkinlikle kutlandı.

Serik'te Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından törenler ve etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında yapılan ilk törene, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, CHP İlçe Başkanı Yusuf Etli, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Karaaslan: ''Milletimizin Hizmetindeyiz''

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan yaptı. Milletin hizmetinde olduklarını belirten Karaaslan yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Topumun huzur ve güveninin tesis edilmesi, vatandaşların can ve güvenliğinin korunması, devletin otoritesinin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması ve işlenen suçlarda faillerinin adalete teslim edilmesi gibi çok önemli görevleri ifa eden Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.''

''Adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan'...''

''174 yıldır yılmadan ve mesai mefhumu gözetmeden fedakarca vatandaşların güvenliği için çalışan teşkilatımız toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçları ile anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talepleri ekseninde hukukun üstünlüğünü ve güvenilirliğini adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan toplumun her kesiminin sevgi, saygı ve güven desteğini alarak hizmetlerini geliştirerek sürdürmektedir. Serik ilçesi diğer ilçelerle kıyaslandığında asayiş ve emniyetin en fazla tesis edildiği ilçeler arasında yer almakta olup bu huzur ve güven ortamının sağlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kurumlarımıza, vatandaşlarımıza şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı arz ederim.''

Mesai Arkadaşlarına Teşekkür

''Teşkilatımızın kuruluş yıldönümü münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihten günümüze kadar vatan topraklarımız ve kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle kahraman gazilerimizi malullerimizi ve emekli personelimizi bilgi şükranla anıyorum. Değerli mesai arkadaşlarım ilçemizin asayiş ve huzurunu en üst düzeyde tesis etmek amacıyla bugüne kadar gösterdiğiniz üstün ve gayretli görev anlayışı nedeniyle sizlere bir kez daha teşekkür ediyor; fedakar ailelerinizle birlikte sağlıklı mutlu ve başarılarla dolu nice yıllar diliyorum. Kıymetli misafirlerimiz,  teşkilatımızın 174. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz törene göstermiş olduğunuz ilgi ve katılımlarınızdan dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder yüce milletimizin hizmetinde daha nice başarılı yıllara ulaşmak temennisiyle hepinize saygılar sunarım.''

Emniyet Müdürü Karaaslan'ın konuşmasının ardından Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Serik'teki öğrenciler arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudular.

Daha sonra ise Serik'te Yılın Polisi seçilen Hayrettin Kara'ya ödülü Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan tarafından verildi. Programın sonunda ise resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan öğrencilere ödülleri İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, ikinci olanlara Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan ve üçüncü olan öğrencilere de ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz tarafından verildi.

Buradaki kutlamaların ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kokteyl düzenlendi. 174. Yıl onuruna hazırlanan pasta İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan ve polisler tarafından kesildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Serik'teki öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

ŞİİR

1.Yağmur Göksu – Yukarıkocayatak Ortaokulu

2.Şevval Naz Yiğit – Gedik Ortaokulu

3.Kutay Altun – 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu

 

RESİM

1.Elanur Altınok – Burmahancı Fatih İlkokulu

2.Fatma Sena Ünver – Boğazkent Nurten Turan Kilit ilkokulu

3.Emin Çoban – Şehit Oğuz Kaan Usta İlkokulu

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi