Serik Belediye Meclisi Nisan ayı devam oturumunda görüşülen 2018 Faaliyet Raporu oybirliğiyle reddedildi.

Serik Belediye Meclisi Nisan ayının devam oturumu, Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın yönetiminde yapıldı. Eksiksiz katılımla yapılan toplantının ilk gündem maddesinde Serik Belediyesi'nin fiilen kamu yararına kullanılan banka hesapları, taşınır- taşınmazları, demirbaşları ve araçlarına ait kamu yararı kararı alınması görüşüldü. Konu Plan ve Bütçe Komisyonu'nda alınan karara istinaden yapılan oylamada kabul edildi.

Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun kararına istinaden belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilecek meclis üyelerine 8 bin lira maaş verilmesi konusu kabul edildi. İYİ Partili Faik Çıtak, belediyenin önceki yönetiminde bol miktarda sözleşmeli personel çalıştırıldığını, bunların da 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memurların başına müdür ve amir olarak atandığını söyledi. Başkan Aputkan ise, 'Sözleşmeli personel birim müdürlüğü yapamaz' hükmü bulunduğunu hatırlatarak, bu konuya dikkat edileceğini aktardı.

Meclisin son gündem maddesi belediye başkanının faaliyet raporunun görüşülmesi oldu. Meclisi yöneten Belediye Başkanı Enver Aputkan, kanun gereği koltuğunu Başkanvekili Kemal Yıldırım'a devrederek salondan ayrıldı. Başkanvekili Kemal Yıldırım, oylamaya geçilmeden önce partilerin grup sözcülerine söz verdi.

AK Parti sözcüsü Hüseyin Kantoz oylamaya geçilmesini teklif ederken, MHP sözcüsü Mustafa Alkan oylamada MHP'li meclis üyelerinin serbest bırakıldığını, bu konuda grup kararı olmadığını söyleyerek oylamaya geçilmesini teklif etti. DSP sözcüsü Mustafa Akın ise raporda maddi hatalar yapıldığını ve gerçeğe aykırı beyanda bulunulduğunu savunarak, uygulanan yanlış politikayla toplam personel giderinde yüzde 32,9 ile yasal mevzuatın üzerine çıkıldığını ve kurumun zarara uğratıldığını aktardı. Mustafa Akın, "DSP meclis grubu olarak usulsüz harcamalar ve birimlerin beyan hanesinin teknik yanlışlar ile maddi hatalar olmasından, belediye şirketinin beyanının eksik ve hatalı olması sebepleriyle faaliyet raporunu onaylamıyor, reddediyoruz" dedi.

İYİ Parti sözcüsü Mehmet Ali Karacan da birimlerde aşırı harcamalar, gelir ve giderler arasında çok dengesizlikler bulunduğunu ve ciddi bir borçlanma olduğunu belirterek, "Bu borçların sebeplerini öğrenmek istiyoruz. Hata varsa hatanın sorulmasını istiyoruz. Grup olarak ret oyu veriyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkanvekili Kemal Yıldırım, faaliyet raporunu oylamaya sundu. 31 meclis üyesinin tamamının oyuyla faaliyet raporu reddedildi.

Rapor Bakanlığa Gönderilecek

Serik Belediye Meclisi Nisan ayı devam oturumunda oy birliği ile reddedilen önceki döneme ait 2018 yılına ait Faaliyet Raporunun, Belediye Başkanlığı tarafından Serik Kaymakamlığına, oradan da sırası ile Antalya Valiliğine ve Bakanlığa sunulacağı belirtildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi