2019-2024 döneminde görev yapacak olan Serik Belediye Meclisinin yaş ortalaması 46,6 oldu. 20'li yaş grubu dediğimiz genç kesimden sadece 3 üyenin yer aldığı meclisin kadın üye sayısı da sadece 4.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen ve 2019-2024 döneminde görev yapacak olan Serik Belediye Meclisinin yaş ortalaması 46.6 oldu. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile birlikte Belediye Meclisinin toplam 32 üyesi arasında en yaşlı üye 68 yaşındaki Kemal Yıldırım. Meclisin en geç üyesi ise 24 yaşındaki Bilal Sinan Başaran.

Serik Belediye Meclisinde 60 ve üzerinde yaşı olan toplam 5 üye var. Yaş sınırı 50 ve üzerinde olan üye sayısı ise 8. Yaşları 40 ve üzeri olan üye sayısı ise 6. 30 ve üzeri yaş grubunda ise mecliste 10 üye var. Belediye Meclisinin en genç grubunu oluşturan 20 yaş grubunda ise 3 üye var.

Yaş ortalaması rakamlarına bakıldığında Serik Belediye Meclisinde 30 yaş grubunun en çok üyeye sahip olduğu görülüyor. 40 ve 50'li yaş grubunda ise toplam 14 kişi ile kalabalık bir grup oluşuyor. En az yaş grubu üyesi ise 3 kişi ile 20 yaş grubunu oluşturan meclis en gençlerinde.

Genç Üye Sayısı Yeterli Değil

Ortaya çıkan rakamlara ve ortalamalara bakıldığında günümüz şartlarında yine de yeni Serik Belediye Meclisi pek de yaşlı sayılmaz. 46.6 olan yaş ortalaması hem tecrübe hem de dinamik bir yapıyı bir arada tutabilir ve Serik'e güzel hizmetler sağlayabilir.

Önümüzdeki dönemler için ise Serik Belediye Meclisinde özellikle 20'li yaş grubu üyelerin artması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Türkiye'nin olduğu gibi Serik'in de büyük bir genç nüfus kitlesi var. Bu kitlenin yönetim açasında da aynı şekilde mecliste temsil edilmesi bizce gelecek için önemli ve gerekli bir durum.

En Genç Grup MHP

2019-2024 döneminde görev yapacak olan Serik Belediye Meclisi'nde yaş ortalamasına göre en genç grup 40,8'lik yaş ortalaması ile MHP grubu oldu. İYİ Parti grubu ise 43,5'lik ortalama ile ikinci sırada yer aldı. 46,6'lık yaş ortalaması ile Ak Parti üçüncü sırada yer alırken; yaş ortalaması 48,3 olan DSP meclisin en yaşlı grubu oldu.

Kadın Üye Sayısı Sadece 4

32 üyeden oluşan Serik Belediye Meclisinde ne yazık ki ilçe nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımıza çok yer bulamadılar. Meclisin kadın üye sayısı sadece 4. Bu rakam da yaklaşık olarak Serik Belediye Meclisinin % 12'si gibi bir orana tekabül ediyor. 2018 nüfus sayımına göre Serik'te yaşayan 60 binin üzerinde kadın nüfusunun Belediye Meclisinde temsil oranına bakıldığında ne kadar fark olduğu daha kolay görülebilir. Serik Belediye Meclisinde en fazla kadın üye 2 kişi ile DSP grubunda var. İyi Parti grubunda 1, Ak Parti grubunda da 1 kadın üye var.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi