ANTALYA Tabip Odası öncülüğünde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen çeşitli sendika ve dernekler, Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası'nın çıkartılması için 17 Nisan'ın 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' ilan edilmesine yönelik açıklama yaptı.

Antalya Tabip Odası'nın çağrısıyla hastane önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi ve Türk Hemşireler Derneği üyeleri, önlüklerini giyerek basın açıklamasına destek oldu. Antalya Tabip Odası adına konuşan Prof. Dr. Nursel Şahin, siyasi iktidarın sağlıkta şiddeti durdurmak için hiçbir adım atmadığını, şiddeti önlemeye yönelik hazırladıkları yasa tasarısının görmezden gelindiğini söyledi.

 

 

'SAĞLIKTA ŞİDDETİ DURDURMAK İÇİN ADIM ATMIYORLAR'

Nursel Şahin, "Bizler bu ülkede hekim cinayetlerini görüyoruz, arkadaşlarımız sağlık hizmeti üretirken yaşamlarını kaybediyor. Yüzlerce arkadaşımız çalıştığı kurumlarda ölümle yüz yüze geldi. Kimi zaman Suruç'ta olduğu gibi hastaneler basıldı, kimi zaman Şanlıurfa'da tanıklık ettiğimiz gibi hekimlerin kafasında kaldırım taşları parçalandı. Sağlıkta şiddet bitmiyor, gün geçmiyor ki yeni ve planlanmış saldırılarla karşı karşıya kalmayalım. Ancak iktidar tüm bu katliamları görmesine karşın sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmıyor. Neredeyse, biraz da 'hak ediyorsunuz' dercesine hekimlere iletişim dersi vermeye kalkıyorlar. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik hazırladığımız yasa tasarısını görmezden geliyorlar" açıklamasında bulundu.

 

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

17 Nisan'ın 'Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü' olması yönünde talepleri olduğunu, bu taleplerinin bile kabul edilmediğini söyleyen Nursel Şahin, "Türk Tabipleri Birliği olarak, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde tüm hekimlerin can güvenliğini sağlamak için sürdürdüğümüz mücadeleyi bir an olsun gündemden düşürmeyecek ve başarıyı yakalayana kadar mücadelemizden geri adım atmayacağız" dedi.

 

'11 MAYIS'TA ANKARA'DA OLALIM'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Kenan Akkiraz ise "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın yasalaşması ve sağlıkta şiddeti yaratan dönüşüm programının son bulması, insanca yaşamaya yetecek ücret, 3600 ek gösterge, yıpranma payı hakkımızın verilmesi için tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini 11 Mayıs'ta Ankara'da sağlıkta şiddetle mücadelede yan yana olmaya, seslerini yükseltmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Toplanan grup, 'Susma haykır, şiddete hayır' ve 'Şiddet varsa, hizmet yok' sloganlarıyla basın açıklamasını sonlandırdı. DHA

Editör: Haber Merkezi