AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci adaylarına yönelik düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKDENİZ YÖS)-2019, 13 ülke 27 merkezde eş zamanlı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 bin 500 uluslararası öğrencinin katıldığı sınavla ilgili konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Uluslararası öğrencilerin AÜ'ye ilgisinin her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi. Rektör Ünal, "2017 yılında 8 farklı ülke 16 merkezde yaklaşık 2 bin 300 öğrencinin katılımıyla, 2018 yılında 10 farklı ülke ve 21 merkezde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz AKDENİZ YÖS'ü, bu yıl 13 farklı ülke 27 merkezde yaklaşık 5 bin 500 uluslararası öğrencinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Söz konusu artışta üniversitemizin son zamanlarda elde ettiği akademik başarılar ile tanınırlığını artırmasının yanı sıra YÖS'ün yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı için gerek yüz yüze tanıtımlar gerekse hazırlanan Türkçe, İngilizce, Rusça reklam filmleri ve afişlerle yürütülen tanıtım kampanyasının da etkisi büyük" diye konuştu.

AKDENİZ YÖS-2019 sınav sonuçlarının bir yıl geçerli olduğunu belirten Rektör Ünal, sınav sonuçlarının 21 Mayıs tarihinde akus.akdeniz.edu.tr. adresinde ilan edileceğini belirtti. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi