TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta, TFF 2'nci Lig'e yükselme play off yarı final maçında Serik Belediyespor, Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor'u 1-0 yenerek iyi bir avantaj yakaladı.

Cuma günü Serik İsmail Ogan Stadı'nda oynan müsabakaya taraftarlar çok yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamen dolduğu karşılaşmayı Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Serik Belediyespor Başkanı Ali Aksu, Karacabey Belediyespor Kulüp Başkanı Uğur Koçak, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri ve yaklaşık 5 bin taraftar izledi.

Müsabakaya Serik Belediyespor'un vuruşu ile başlandı. Maçın henüz 3. dakikasında gelişen Serik Belediyespor atağında sağ taraftan Taner'in ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Ahmet, topu filelerle buluşturdu ev sahibi Serik 1-0 öne geçti. Golden sonra her iki takım da gol bulmak için ataklar geliştirmeye çalıştı. Ancak Serik Belediyespor bu dakikalarda daha baskılı bir oyun oynadı. 19. Dakikada caza sahasının sol çapraz dışında yapılan bir faulle Serik Belediyespor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Sinan'ın sert vuruşunu kaleci ancak yumruklayarak kornere çelebildi. Müsabakanın 36. Dakikasında Burçin ve 44. Dakikasında Atakan Serik Belediyespor'dan sarı kart gören futbolcular oldular. Hakemin ilk yarıya 2 dakika uzatma vermesi sonrasında başka gol olmayınca ilk yarı 1-0 Serik'in üstünlüğünde son erdi.

İkinci yarıda beraberlik golü bulmak isteyen Karacabey Belediyespor ataklarını sıklaştırdı. Tehlikeli ataklar geliştiren ve gol pozisyonları bulan konuk ekibin 64. Dakikada geliştirdiği atakta top direkten döndü. Sinirlerin gerildiği bu yarıda; Serik Belediyespor'dan Alican, Sinan ile Karacabey Belediyespor'dan Hüseyin ve Cemal sarı kart gördüler. Yaşanan sakatlıklar ve oyuncu değişiklikleri ile duran müsabakaya orta hakem 7 dakika uzatma ilave etti. Uzatmalarda da başka gol olmayınca maç Serik Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın rövanşı 15 Mayıs Çarşamba günü Bursa Karacabey'de Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı'nda oynanacak.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi