Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nda bulunan tatlıcıların geliştirdiği Saray Lokması, Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da yine Yağcılar Unlu Mamülleri tarafından Serik halkıyla buluştu.

 

Ramazan ayında vatandaşlara geleneksel Saray Lokması tatlısını sunan Yağcılar Unlu Mamülleri bu Ramazan ayında da hız kesmedi. Firma sahiplerinden Mehmet Yağcılar; ''Türk yemek kültürünün parçası olan bazı lezzetlerin hala ilk günkü tadıyla vatandaşlara sunulduğunu ifade etti. Vatandaşlardan Ramazan ayında Lokma tatlısına büyük talep oluştuğunu dile getiren Yağcılar; ''İşte bizde, bu mübarek günlerde, 1500'lü yıllarda Topkapı Sarayı'nda tatlı ustaları tarafından geliştirilen Saray Lokmasını o ilk günkü lezzetiyle Serikli vatandaşlarımıza sunuyoruz.'' dedi.          

 

Saray Lokmasına Serikli vatandaşların büyük talep gösterdiğini ve bu talebe en iyi şekilde cevap verebilmek için iftar saatinden kısa bir süre önce tatlıyı üretip sıcak bir şekilde servis yaptıklarını belirten Mehmet Yağcılar ''Yağcılar Unlu Mamüller olarak 1963 yılından beri Saray Lokması tatlımızı Serik halkına sunuyoruz.'' dedi.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi