Serik'te 9 mahallede arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Serik'te bulunan 9 mahallede arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması kararlaştırıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Serik'in Eskiyörük, Yanköy, Zırlankaya, Gebiz, Çanakçı, Çandır, Berendi, Karıncalı ve Pınarcık mahallelerinde arazi toplulaştırma ile tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

1043 Karar Sayısı ile yayınlanan kararda; 'Antalya ili Serik İlçesinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde Yürütülen Hizmetler Hakkına Kanununun ek 9 uncu maddesi gereğince karara verilmiştir.' Denildi.

 

Arazi Toplulaştırması Nedir?

Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemine ''Arazi Toplulaştırması'' deniliyor. Dünya nüfusunun hızla artmasına rağmen tarım yapılabilecek alanları artırma imkânı bulunmadığı ve bu sebeple sınırlı sayılabilecek mevcut tarım topraklarından daha fazla verim alınmasını sağlayacak yol ve yöntemlerin bulunması gerektiği belirtiliyor. Bu yöntemlerden birisi ve en önemlisinin de dağınık, çok parçalı ve tarımsal altyapısı eksik olan parsellerin arazi toplulaştırma çalışmalarıyla yeniden düzenlenmesi ve kullanılmayan alanların tarıma kazandırılması olarak belirtiliyor.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi