Serik'te 2019 yılı pamuk çapalama ve biçerdöver rayiç bedel fiyatları belirlendi. Buna göre pamuk çapalama işçi yevmiyesi 86. TL oldu.

Antalya İli 2019 yılı pamuk çapalama ve biçerdöver rayiçlerinin belirlenmesi için oluşturulan komisyon yaptığı toplantı ile bu yılki pamuk çapalama işçi yevmiyesini 86. TL olarak belirledi. Antalya yayla ve sahil kesiminde biçerdöver rayiç bedellerini de belirleyen komisyona, Serik, Manavgat, Muratpaşa Ziraat Odaları, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Antalya İş-Kur İl Müdürlüğü ve ANTBİRLİK yetkilileri katıldılar.

Komisyon toplantısı sonucunda alınan kararlara göre; 2019 yılı pamuk çapalama işçi yevmiyesi 86. TL., çavuşluk ücreti olarak da kişi başına 1,40 TL. verilmesi kararı alındı.30 kişiye kadar 1 kişi, 30'un üzerinde çalışan durumunda 2 kişinin sucu olarak bulundurulmasına ve birer yevmiye almaları karara bağlandı. Yine pamuk çapalama işçisinin günlük 8 saat üzerinden öğleden önce 15 dakika ve öğleden sonra 15 dakika olmak üzere net çalışma süresi 7.30 saat olacak. İşçilerin nakliyesi ise pazarlığa tabi tutulacak.

 Biçerdöver Ücreti Yaylada 21 TL. Sahilde 24 TL.

Toplanan komisyonda 2019 yılına ait biçerdöver ücretleri de belirlendi. Buna göre biçerdöver ücreti KDV dahil yayla kesimi için dekarı 21 TL, sahil kesimi için 24 TL olacak. Sapı samandan ayıran batözün bir saatlik ücretinin 70 TL (Harman Makinesi Savurmalı). 4 tonluk saman yapma ücretinin 55 TL., orak makinesinin bir dekar ücretinin 24 TL., sapların balya yapma ücreti olarak 20 kilogramlık balyaların bir balyasının 1,90 TL'ye yaptırılmasına karar verildi. Biçerdöver ile biçme ve saman yapma ücreti ise dekar başına 55 TL olarak belirlendi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi