Kaymakam Haluk Şimşek; "Bu memleket varsa şehit ve gazilerimiz sayesinde var. Hepimiz birlik içinde olmak zorundayız. Bu millet binlerce yıldır kendisini korumuştur. Bundan sonra binlerce yıl da korumaya devam edecektir.''

Serik ilçesinde protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Program, Serik Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde, Serik Belediyesi Belek Beachpark Tesisleri'nde düzenlendi. İftar programına, Kaymakam Haluk Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldılar. Program, Serik Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. İftar saati öncesine kadar süren gösteri sonrasında ise Kuranı Kerim okundu ve dualar edilerek oruçlar açıldı. Yemekten sonra Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser yemek duasını yaptı.

İftar sonrasında açılış ve selamlama konuşmasını yapan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım tüm davetlilere hoş geldiniz dedi. İlçe Müftüsü İbrahim Keser ise konuşmasında şunları ifade etti; ''Allah'a hamdolsun ki bizi mübarek Ramazan'ı Şerif ayında bir iftar vaktinde bir araya getirdi ve güzel bir manevi iklime buluşturdu. Yine Allah'tan temennimiz odur ki bizleri kıyamet gününde cennetinde şehitlerimizle buluştursun, sevdiklerimizle buluştursun ve kavuştursun.''

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ise, geleneksel hale getirdikleri iftarda bu yıl şehit yakınları ve gazilerle beraber olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Acıların paylaşıldıkça azaldığını belirten Şimşek, şöyle konuştu; ''Bu güzel Ramazan akşamında çok özel bir amaç için toplandık. Bu memleket varsa şehit ve gazilerimiz sayesinde var ve onların yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor. Bu memleketin birliği ve dirliği için gözünü kırpmadan canlarını feda eden ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimize rahmet, gazilerimizi de şifalar diliyorum. Bu topraklar kolay Vatan olmadı. Biz burada çok şanslı aynı zamanda çok da şanssız bir coğrafyadayız. Şansımız çok iyi bir bütün iklim dönemi bütün kültürlerin bütün medeniyetlerin kesiştiği bir yerde olmamız. Şanssızlığımız ise hep süregelen bir çalkantılı bölgede yaşıyor olmamız. O yüzden biz her zaman birlik içinde dirlik içinde olmak zorundayız. Kendimi korumak zorundayız. Bunun içinde en büyük güç milletimizdir. Bu millet binlerce yıldır kendisini korumuştur. Bundan sonra binlerce yıl da korumaya devam edecektir. Anadolu'da bir tabir var 'Acılar paylaştıkça azalır, sevgiler paylaştıkça çoğalır.' Sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün olduğu bir aydayız. Tüm şehit ve gazi yakınlarına sağlık, huzur dolu günler diliyorum."

İftarda şehit aileleri ve gazilerin masalarına dağılarak ayrı ayrı oturan protokol üyeleri ailelerle yakından ilgilendiler.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi