Antalya Sanayi ve Ticaret Odası'nda (ATSO) düzenlenen Macaristan Tanıtım Günü etkinliğinde, iş insanlarına Macaristan'daki yatırım fırsatları anlatıldı.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliğince ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda Macaristan Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi. Toplantıda Macaristan'daki avantajlı teşvik sistemi ile iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında bilgi verildi.

Macar İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Türkiye ve Yunanistan temsilcisi olarak nitelendirilen ALX Hungary Genel Müdürü Fikret Nas, iki ülke arasındaki potansiyele dikkati çekerek, iş insanlarını yatırım yapmaya davet etti.

Macaristan'ın cazip yatırım ortamı, lojistik avantajları ve teşvik sistemiyle Türk yatırımcılar için büyük fırsatlar sağladığını anlatan Nas, ülkenin Avrupa'nın en düşük kurumlar vergisi oranına sahip olduğunu bildirdi.

10 milyonluk nüfusuyla Macaristan'ın enflasyon ve işsizlik gibi temel ekonomik göstergelerde son derece istikrarlı bir grafik izlediğini belirten Nas, şunları kaydetti: "Macaristan her yıl ortalama yüzde 3 ile 4 oranında büyüme gösteriyor. Türkiye ile Macaristan arasındaki ticaret hacmi ALX Hungary, İstanbul Baş Konsolosluğu, Büyükelçilik ve Macar EximBank'ın ortak çabalarıyla son yıllarda ivme kazandı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023 yılı için 6 milyar dolara çıkarılması hedeflendi. ALX Hungary olarak, her iki ülkeyi tanıyan ve hizmet üreten bir şirket sıfatıyla, belirlenen hedefin yakalanabileceğine ve ülkeler arası iş dünyasının yüksek potansiyel barındırdığına inanmaktayız."

Toplantıya Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis de katıldı.AA

Editör: Haber Merkezi