DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye'nin turizm gelirlerinin yüzde 25'inin denizden sağlandığını belirterek, Antalya'da 640 kilometrelik kıyı şeridinde 222 dalış noktasıyla dalış turizmine hizmet verildiğini söyledi.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, turizmde getirinin en büyük kaleminin denizden sağlandığını söyledi. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar 640 kilometrelik kıyı şeridinde 222 dalış noktası bulunan Antalya'nın turizm sektöründe dünyanın en çok misafir ağırlayan destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Çetin, 9 yat limanı ve denizde toplam bağlama kapasitesi ile yaklaşık 1950 teknenin yer aldığını kaydetti. Antalya kıyılarında DTO'ya kayıtlı ve kayıtsız toplam 7690 tekne bulunduğuna işaret eden Çetin, çekek yerine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Deniz turizminin unsurlarından biri olan günübirlik tekne turları ve mavi turların Antalya bölgesinde 500'e yakın işletme tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Ahmet Çetin, "Faaliyet alanımızda 535 charter ve günübirlik, 222 dalış ve su üstü sporları işletmesi bulunmakta" dedi.

Antalya bölgesinde, deniz turizminin ana unsurlarından biri olan su üstü ve sualtı sporları aktivitelerinin kıyı şeridindeki tüm plaj ve otellerde başladığını da söyleyen Ahmet Çetin, ''Antalya, yaklaşık 300 işletme ile Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürmektedir. Coğrafi özellikler, sualtı zenginlikleri ve deniz suyu kalitesinin yüksek olması sebebi ile Antalya bölgesinde yılda bir milyondan fazla yerli ve yabancı turist su sporu aktivitesi gerçekleştirmektedir" dedi.

 

DALIŞ TURİZMİ MÜTHİŞ KATMA DEĞER YARATIYOR!

Türkiye'de turizm gelirlerinin yüzde 25'inin denizden sağlandığını da söyleyen Başkan Ahmet Çetin, dalış turizminin önemine işaret etti. Başkan Çetin, ''Bölgemizde dalış turizmi de oldukça önem taşıyor. Antalya'nın çok özel dalış bölgeleri var. Oda olarak bizimde katkı koyduğumuz su altı müzelerimiz var. Artık dünyanın dört bir yanından gelen dalış severler bu dalış noktalarını keşfediyorlar ve çok daha fazla tercih ediyorlar. Dalış turizminin katma değerinin çok yüksek olduğunu söylemek isterim. Çünkü dalış için gelen turist çok daha fazla harcama yapıyor. Dalış turizmi müthiş katma değer yaratıyor" dedi. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi