ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) düzenlediği 'Ulusal Karikatür Yarışması'na başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 2 Mayıs olan yarışmanın kazananları 11 Mayıs'ta belli olacak, ödül töreni 23 Mayıs'ta Antalya OSB'de düzenlenecek.

Antalya OSB, ekonominin yanı sıra sanata da destek vermek ve Antalya'yı kültür- sanat alanında da temsil etmek için geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği karikatür yarışmasının 2'ncisini düzenliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 'Üretmek Sanattır' sloganıyla gerçekleştirilecek olan 2. Antalya OSB Ulusal Karikatür Yarışması'na yurt genelindeki amatör-profesyonel tüm çizerler başvurabilecek. Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2017 olan yarışmanın ödülleri 23 Mayıs'ta Antalya OSB Müdürlüğü'nde gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak.

 

ÜSTADLAR ANTALYA'DA BULUŞACAK

'Üreten Sanayi' konulu yarışmanın jürisinde Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ile karikatür dünyasının önemli isimlerinden Eray Özbek, Engin Selçuk, Kürşat Zaman, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir ve Bölge Müdürü İlhan Metin görev alacak. 5 Mayıs'ta Antalya'da toplanacak olan büyük jüri, ödül almaya hak kazanan eserleri 11 Mayıs tarihinde açıklayacak. Yarışmanın birincisine 7 bin, ikincisine 5 bin, üçüncüsüne 3 bin TL, 3 kişiye de bin 500 TL'lik mansiyon ödülü verilecek.

 

SANAYİNİN ÖNEMİNE VURGU

Yarışmanın amacının "Sanayinin o kentte yaşayan insana, şehrin bizzat kendisine ve ülke ekonomisindeki önemine vurgu yapmak" olduğunu söyleyen OSB Başkanı Ali Bahar, 'Üreten Sanayi' ana başlığı altında sanayi ve insan, sanayi ve şehir, sanayi ve temiz çevre, sanayi ve doğaya saygı birlikteliği gibi tüm konularda karikatürlerin çizilebileceğini belirtti. Başkan Bahar ayrıca yarışmaya gönderilen eserler sayesinde toplumun sanayiye ve sanayiciye bakış açısını görme şansını yakaladıklarını da ifade etti.

 

KARİKATÜRİSTLERDEN TAM NOT

Geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri yarışmanın sanat çevrelerinden tam not aldığını belirten Bahar, "Yarışmamız daha ilk yılında kapsamı, işleyişi ve organizasyon kabiliyeti bakımından karikatür dünyasında önemli bir yer edindi. Ulusal çapta düzenlememiş olmamıza rağmen Brezilya, İran gibi yabancı ülkelerden eser gönderip yarışmaya dahil olmak isteyen sanatçılarımız oldu. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştireceğimiz yarışmamızı ilerleyen yıllarda hem uluslararası çapta hem de Bölgede üretim yapan firmalarımızın marka değerini artıracak bir içerikle düzenlemeyi, bu sayede dünyanın ilgisini Bölgemize, firmalarımıza ve kentimize çekmek istiyor. Antalya'nın ve markalarımızın uluslararası arenadaki imajına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

YIL BOYU SERGİLENECEK

İlk yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan bir sergi açtıklarını ve bu serginin yıl boyunca Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında açık kaldığını aktaran Ali Bahar, "Bölgemizi ziyarete gelen yerli yabancı tüm misafirlerimiz sergiyi gezip çok doğru bir iş yaptığımız konusunda övgülerde bulundu. Yarışmanın hemen ardından sergide bulunan eserlerin yer aldığı yarışma kataloğu sanat camiası, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşıldı ve çok beğenildi. 23 Mayıs'ta düzenleyeceğimiz ödül töreninin ardından sergimizi ve kataloğumuzu yine sanatseverlerin beğenisine sunacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi