Tekeli Ortaokulu'nda olduğu 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı düzenlendi.

Tekeli Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mesut Keleş'in, Matematik Öğretmeni Pınar Okudan'ın ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Yıldız'ın hazırlamış olduğu 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı büyük beğeni topladı.

Sahneye kurulan Bandırma Vapuru maketi ve içindeki Atatürk görseli izleyenleri o tarihi anlara götürdüğü bildirildi. 'Hepimiz 100 yıldır aynı gemideyiz.' temasıyla hazırlanan programın açılış konuşmasında Türkçe Öğretmeni Mesut Keleş; ''Daha önce hiç vapura bindiniz mi? Peki daha önce hiç tüm vatanın ve milletin sorumluluğu omuzlarınızda vapura bindiniz mi? O hariç kimse evet cevabı veremez buna. O dümeni Sevr'in tersi istikametine kırılan Bandırma Vapuru ile Samsun' a vardı. Karadan yürütüldüğü gibi gemilerin Sivas'ı Erzurum'u aştı. Vatanı armağan etti bizlere atalarımızla. 100 Yıldır izindeyiz ve Toroslarda tüten Yörük ateşi şahit ki daha yüzlerce yıl izinden ayrılmayacağız.'' Dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ve Nutuk'tan o günlere ait anılardan oluşan metinlerin okunmasıyla program devam etti. Program okulun spor müsabakalarında gururu olan öğrencilerin ve değişik branşlardaki okul takımlarının anons edilmesiyle tamamlandı.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi