ANTALYA Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ihracat yapma ve işbirliği potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla Antalya'da yetiştirilen tarım ürünlerini 'Dünya Dillerinde Antalya Tarımı' projesi kapsamında 10 dilde internet sitesinde tanıtıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yıl boyunca yapılan çalışmaların yer aldığı ve Antalya tarımı ve ürün yelpazesini anlatan metinler hazırlanarak kurumun internet sitesinde yayınlandı. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça, Çince, Hintçe, Japonca, İspanyolca ve Portekizce hazırlanan metinler sektörün hizmetine sunuldu.

Tarım ve Orman Müdürü İl Mustafa Özen, Antalya'nın sahip olduğu ekolojik ve jeolojik üstünlükleriyle Türkiye'de tarımda bilgi birikiminin en yüksek düzeyde gerçekleştiği şehirlerin başında yer aldığını söyledi. Antalya'nın yıllık 10.8 milyar TL bitkisel üretim değeri ile Türkiye tarımının başkenti ve lokomotifi konumunda olduğunu belirten Özen, "Antalya, tarımdaki başarısı ve üretim potansiyeli ile yerli ve yabancı yatırımcılar ve ihracatçılar tarafından ilgi görmeye devam etmektedir. Bu kapsamda Antalya'nın potansiyelinin daha iyi anlaşılabilmesi ve geniş kitlelere ulaşması amacıyla 'Dünya Dillerinde Antalya Tarımı' projesi kapsamında tarım sektörünü dünyada en çok konuşulan 10 dilde internet sitemizde tanıtmaya başladık. Bu çalışmamızı sektörün, paydaşların ve yerli yabancı yatırımcıların hizmetine sunuyoruz" dedi.

Müdürlüğün, 'https://antalya.tarimorman.gov.tr' adresindeki 'brifingler' sekmesinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça, Çince, Hintçe, Japonca, İspanyolca ve Portekizce dillerinde verilen bilgilerde, yetiştirilen ürünler, hasat dönemi, üretim teknikleri, sayısal veriler gibi konular anlatılıyor. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi