KAŞ Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır (34), farklı sorunlara dikkati çekmek amacıyla Antalya'ya kadar tek kişilik farkındalık yürüyüşü yapacak.

Turizmci ve Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, 'Yürüyen Türkler Yörükler' adıyla 'Sorunlar yürüdükçe çözülür' sloganıyla farkındalık yürüyüşü düzenleyecek. 26 Mayıs Pazar günü Kaş'tan başlayacak yürüyüş Konyaaltı ilçesi Çakırlar kavşağında kurulacak Yörük çadırında sona erecek. Kayır, burada verilecek iftarda yürüyüşüyle ilgili basın açıklaması yapacak.

Kayır, ilk gün 'Sevgi' adını verdiği Kaş- Demre etabını yürüyecek. Hüseyin Kayır, Kaş- Demre etabını paylaşmayı, dostluğu bilen Yörük çocukları adına yürüyecek. 27 Mayıs Pazartesi günü ise 'Hoşgörü' etabı adını verdiği, Demre- Finike etabını yürüyecek olan Kayır, GDO'lu gıdalar, sağlık sorunları, onkoloji hastaları ve yakınlarına dikkati çekmek için yürüyecek.

Hüseyin Kayır, 28 Mayıs Salı günü ise yürüyüşün en kısa bölümü olan 'Saygı' etabı adını verdiği Finike- Kumluca etabını yürüyecek. Yürüyüşün bu etabında omurilik felçlilerinin sorunlarına işaret edecek. 29 Mayıs Çarşamba günü 'Emek' adını verdiği Kumluca- Kemer etabını yürüyecek olan Kayır, çiftçiler, çobanlar, doğa ve hayvan hakları sorunlarına dikkati çekecek.

Hüseyin Kayır, 30 Mayıs Perşembe günü ise 'Anma' etabı adını verdiği Kemer- Antalya bölümü yürüyecek. Yürüyüşün son etabında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gaziler anılacak.

Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, yürüyüşün 6 gün süreceğini söyledi. Toplam 187 kilometre yürüyeceğini belirten Kayır, "Her etabı, ülkemizdeki sorunlara dikkati çekmek için farklı adlarla yürüyeceğim. En önemlisi, Yörük kültürünün bu ülkenin mayası olduğunu, Yörüklerin de bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel unsuru, çimentosu olduğunu göstermek istiyorum. Amacım, toplumsal farkındalık yaratmak" dedi. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi