Serik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Merve Çalışkan edebiyat alanında yapılan yarışmada Antalya İl Birincisi oldu ve Antalya'yı Ankara'da temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinden gerçekleştirilen; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Dil Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği iş birliği ile düzenlenen 'Hatırla ve Hayal Et: 1071'den 2071'e Medeniyet ve Tarihe Yolculuk' adlı liseler arası deneme, şiir ve hikaye yarışmasında Serik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Merve Çalışkan Serik'e ve okuluna bir gurur daha yaşattı.

Öykü kategorisinde Serik birincisi olan Merve Çalışkan, Antalya'da da il birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Okul Müdürü İsmet Karakaya ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ertan Alp, Serik ve Antalya genelinde böyle önemli bir yarışmada birinciliği alarak okulu ve kendilerini sevindiren Merve Çalışkan ile gurur duyduklarını kaydettiler. Okul Müdürü İsmet Karakaya, Serik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin her alanda iddialı olduğunu dile getirerek bundan sonra da önemli yarışma ve projelerde daima yüksekleri ve başarıyı hedefleyen bir okul olma yolunda ilerleyeceklerini vurguladı. Karakaya; "Serik'e ve Antalya'ya büyük bir gurur yaşattığı için öğrencimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.  

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi