Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an Kursları, 18 Haziran'da ders başı yapıyor.

Hafta için her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Kur'an Kurslarının Pazartesi günü başlayacağını belirten Serik İlçe Müftüsü Mustafa Altun şunları söyledi; “Bu kurslar vasıtasıyla çocuklarımız İslam'ın temel inanç prensipleri, uygulanması gereken ibadetler ve toplumsal hayatın içinde dinle iç içe geçmiş olan ahlaki prensipler hakkında bilgi sahibi olmakta, Hz. Peygamberin örnek hayatından davranış modelleri çıkarmakta, Kur'an-ı Kerimi yüzünden okumayı öğrenmekte, onu mealiyle birlikte okuma alışkanlığı kazanmaktadırlar. Yaz Kur'an Kursları, çocuklarımızın milli birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirmekte, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendirmekte, vatan, millet, bayrak, şehitlik ve gazilik gibi milli ve manevi değerlerimizi özümsetmekte, onlara bir arada yaşama ve sorumluluk bilinci kazandırmaktadır. Cami görevlilerimiz tarafından yapılacak bilgi, şiir, ve ezbere Kur'an okuma yarışmaları, velileriyle birlikte piknik düzenlenmesi gibi cami içi ve dışı eğitsel sosyal etkinliklerle öğrencilerin motivasyonunun artırılması sağlanacaktır. Bütün camilerimizde Müftülüğümüz tarafından gerekli tedbirler alınarak eğitim verilecek mekanlar hazır hale getirilmiştir. Bütün velilerimiz cami ve Kur'an Kurslarına giderek görevlilere öğrencilerin kayıtlarını yaptırabileceklerdir"

Camilerde cami İmam-hatipleri, Kur'an kurslarında ise Kuran Kursu öğreticileri tarafından verilecek kursların haftanın beş iş günü, günde 3 saat olmak üzere 9 hafta devam edeceğini belirten Müftü Altun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçen yıl Yaz Kur'an Kurslarımızda İlçe Merkezi, Belde ve Köylerimizde 97 Cami ve 9 Kur'an Kursumuzda 2 bini aşkın öğrenci eğitim gördü. Bu yıl bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. Kur'an Kurslarımızda Kur'anı Kerimin öğretilmesinin yanı sıra namazda okunan surelerin mealleri, inanç bilgileri, İslam Dininin temel kavramları ve ibadetlerin yapılış şekilleriyle beraber Peygamberimizin hayatı ve güzel ahlak eğitimi de verilecektir.”

“Yaş ve öğrenim sınırı kaldırıldı”

Serik İlçe Müftüsü Mustafa Altun daha önceki yıllarda uygulanan Kur'an Kurslarında yaş sınırlamasının bu yıldan itibaren kaldırıldığını da belirterek; “Kurslarından yaş ve öğrenim sınırı kaldırılmıştır. Bilindiği üzere daha önceki yıllarda 5. sınıfı bitiren öğrencilerimizi camilerimizde kaydedebiliyorduk, bundan sonra bütün sınıfları Yaz Kur'an Kurslarımıza alacağız. Böylece Camilerimize gelen hiçbir öğrencimize, “senin şartların tutmuyor gelecek yıl gel veya daha sonraki yıl gel” demeyeceğiz. Bu şekilde geri çevirdiğimiz çocuklarımızın bazıları ya camiye ya din görevlisine ya da dine küsüyordu” dedi.

Editör: Haber Merkezi