Serik Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkan Vekili Mustafa Alkan başkanlığında yapıldı.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın izinde olması dolayısıyla yerine Belediye Başkan Vekili Mustafa Alkan meclise başkanlık etti. Mecliste bir önceki toplantıda ilgili komisyonlara havale edilen 5 madde komisyonlardan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi ayrıca Belediye bünyesinde Plan ve Proje Müdürlüğünün ihdas edilmesine de onay verildi.

Ayrıca mecliste Serik Oto Sanayide kamu yatırımı mahiyetindeki TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına 2 adet trafo yerinin plan değişikliği de oy birliği ile kabul edilerek; Belediye Başkan Vekili Mustafa Alkan'ın verdiği bilgiye göre Serik'e yaklaşık 7 Milyonluk bir yatırımın önü açılmış oldu.

 

Serik Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclisinde Görüşülen 15 Madde

 

Açılış ve yoklama sonrasında saygı duruşunda bulunulması ile başlayan Serik Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında toplam 15 maddeden oluştu. Gündemin 3. Maddesinde yer alan Serik Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının 1 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00'da yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Gündemin 4. Maddesinde yer alan İsim Verme Komisyonu seçimi ile ilgili olarak bütün grupların oy birliği ile komisyonun 5 kişiden oluşmasına karar verildi. Bütün partilerin isim verdiği komisyona oy birliği ile Erdem Aksu, Mustafa Okur, Ercan Erkan, Kerim Kuş ve Fikret Güler seçildiler.

Daha önce Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen; gündemin 5. Maddesinde yer alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kadrosunun iptal edilmesi ve Plan ve Proje Müdürlüğünün ihdas edilmesi ile 6. Maddesinde yer alan Belediye bünyesinde bulunan bazı Müdürlüklerin Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinde değişiklik yapılması maddeleri komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesinde yer alan Tekke Mahallesi 367-368 parsellerin bulunduğu alanda Akaryakıt ve LPG Servis İstasyonu amaçlı imar planı için Kamu Yararı Kararı alınması maddesi Plan ve Bütçe Komisyon ile İmar Komisyon raporlarında reddedilmesi yönündeki karara uygun olarak oy çokluğu ile reddedildi. Ret kararı Ak Parti, MHP ve CHP gruplarının oyları ile alınırken, DSP grubu karşı oy kullandı. Daha önce İmar Komisyonuna gönderilen Gündemin 8. Ve 9. Maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 8. madde Kürüş Mahallesi 6623, 6624, 1920 adaların güneyinde yer alan 10 m'lik yol imar planı değişikliğini içeriyordu. 9. Madde ise yine Kürüş Mahallesinde kamu yatırımı mahiyetindeki TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına 2 adet trafo yerinin plan değişikliğini içeriyor.

Serik Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının teklifler bölümünde yer alan 10 ile 14. Maddeleri arasındaki toplam 5 madde görüşülmek üzere oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

Bankamatikçiler ve rent a car araçları

Dilek ve Temenniler bölümünde ise söz alan CHP grup sözcüsü Mehmet Ali Karacan, daha önce de gündeme getirdiği bankamatikçiler ile rente car araçlarını bir kez daha sordu. ''Yazılı veya sözlü olarak cevap istiyoruz'' diyen Karacan'a, Başkan Vekili Mustafa Alkan, ''Yazılı olarak cevap vereceğiz'' dedi.

Meclis Üyesi Karacan; ''İkincisi belediyenin çok borcu olduğu konuşuluyor. Kadriye'de Legends'in karşısında bulunan inşaat 23 Mayıs'ta sözleşmesi bitmesine rağmen, hala devam ediyor. Bizim bilmediğimiz bir şey mi var?'' diye sordu.

Karacan; ''Rusya Suriye'den Akdeniz'e girdi Serikliler Serik'ten Akdeniz'e giremiyor''

Karacan sözleri şöyle sürdürdü, ''Serik halkının denize girebileceği 3 yer var. Fakat gözden kaçmış bir yer daha var. Serik'in sınırları içerisinde bulunan Beşgöz Deresi'nin yanında 3 bin metrekareye yakın bir plaj alanı var. Burada eskiden bir yol vardı. Bu yol şimdi kullanılmıyor. Bu alan bomboş, yol olmadığı için kullanılmıyor. Bu konuda belediyeden çalışma bekliyor, kamu yararının gözetilmesini istiyoruz. Rusya Suriye'den Akdeniz'e girdi Serikliler Serik'ten Akdeniz'e giremiyor.''

Karacan'ın sorularını cevap veren Başkan Mustafa Alkan, Legends'in önündeki yerin yeniden ihaleye çıkarılacağını söyledi. Alkan, ''Hemen bir ekip gönderip, inşaata baktıracağız'' dedi. Alkan, yol ile ilgili soruya ise, ''Bildiğimiz kadarıyla Kadriye'nin planları 1994 veya 1996 yıllarında Turizm Bakanlığı tarafından yapılmış. Şu andaki planda yol yok. Projeyi bakanlık yaptığı için biz ancak öneri sunabiliriz. Bu konuda da bir çalışmamız var'' dedi.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi