Bu yıl 14. Mezunlarını veren Akdeniz Yükseliş Kolejinde düzenlene törende büyük bir coşku yaşandı.

Serik Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Ortaokulu 14. Yılında 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını Akdeniz Yükseliş Koleji bahçesinde gerçekleşen bir mezuniyet töreni ile yeni başlangıçlara uğurladı.

Yükseliş Koleji Ortaokul mezuniyet programında öğrencilerin aileleri ve yakınları çocuklarını yalnız bırakmadı. Heyecan ve mutluluğun yaşandığı törene, İlçe Garnizon Komutan Binbaşı Mehmet Ece, Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Kara, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen, Serik Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Recep Savaş, Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık, okul müdürleri, öğrenciler, veliler, davetliler ve basın mensupları katıldılar.

Saat 19.00'da akşam yemeği ile başlayan program okul öncesi öğrencisi yetenekli baterist Erol Çoşkun'un bateri gösterisi ile devam etti. 86 öğrencinin mezun olduğu tören öğrencilerinin sınıf öğretmenleri eşliğinde yürüyüşü ile başladı. Törende açılış konuşmasını Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık yaptı. Çalık konuşmasında şunları söyledi; ''Başarılı ve gururlu bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakıyoruz.  Saygıdeğer misafirlerimiz ve velilerimiz bu başarılar bizim için yeni başarıların temelidir. Akdeniz Yükseliş Koleji Türkiye'nin en iyi en iyi özel okullarından biri olarak ilçemize hizmet vermek gayesinde doğru yoldadır. Bu başarılardan emeği geçen okul müdürümü, idarecilerimi, öğretmenlerimi ve tüm çalışanlarımı kutluyor; onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yıl 14. Mezunlarımızı temel eğitimden orta öğretime uğurluyoruz. Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları kuruluşundan bu yana hem sportif hem akademik hem de sosyal ve kültürel yönden öğrencilerini zirveye taşımak için var gücüyle çalışan onlara en az birkaç yabancı dil öğretebilen bir kurumdur. Değerli Velilerim şu anda  Akdeniz Yükseliş Koleji olarak Antalya, Türkiye  ve hatta yurt dışında da elde ettiğimiz başarılar ile tanınmamız bizlerin yoğun çalışması ve sizlerin destekleriyle gerçekleşmiştir. Bundan dolayı siz değerli velilerime çok teşekkür ediyorum.  Sevgili Öğrenciler, hayatınızdaki ilk sınavı başarıyla atlattınız sınavlar hayat boyu sizi bir üst basamağa taşıyacaktır. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yanı sıra ülkemizi Cumhuriyet'imizi, bayrağımızı sevin ve onlara sahip çıkın. İnsanları sevin, dürüst ve güvenilir bireyler olun. Hayatta en önemli değerler bunlardır. Kardeş okul projesi ile de birçok ülkeyi, birçok kültürü tanıma fırsatı ve yine birçok ülkeye kültürümüzü tanıtma fırsatı bulduk. Bunda sonra da her bu proje devam ettirilecek.''

Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık'ın konuşmasının ardında kardeş okul projesi kapsamında Almanya'dan gelen misafir öğrenciler ve koordinatör öğretmenler sahneye davet edilerek kendilerine hoş geldiniz denildi ve teşekkür plaketi sunuldu.  Okul öğrencilerinin sunduğu muhteşem vals gösterisinin ardından mezun öğrencilere, temsili diploma töreninde madalya ve mezuniyet belgeleri verildi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda okul birincisi olan Osman Efe Kara ve İbrahim Kilik'in okul yaş kütüğüne isimlerini çakmalarının ardından birinci olan öğrenciler duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalarını yaptılar. Başarılarıyla ailelerine ve izleyenlerine mutluluk ve gurur yaşatan öğrenciler ödüllendirildi.                

Gecenin en anlamlı anı olan kep fırlatma sahnesine geçmeden önce Akdeniz Yükseliş Koleji idarecileri ve öğretmenleri sahneye davet edildi. En anlamlı bölümde ise mezun öğrenciler mutluluk, gurur ve coşkuyla keplerini havaya fırlattılar. Törenin ardından sahneye çıkan müzik gurubuyla öğrencilerin eğlencesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi