Serik İlçe Millî Eğitim Müdürü İkram Ekiz 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

İlçe Millî Eğitim Müdürü İkram Ekiz, eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle, okul yöneticilerine, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere yönelik bir karne mesajı yayınladı. Ekiz mesajında şu ifadelere yer verdi;  ''Çok kıymetli okul yönetici arkadaşlarım, saygıdeğer öğretmenlerim, değerli velilerim ve sevgili öğrencilerim; yoğun, verimli, özverili çalışmalarınızla bir öğretim yılını daha tamamladık. 14 Haziran 2019 Cuma günü İlçemizde Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Liselerde eğitim gören yaklaşık 24 bin öğrencimiz karnelerini alarak yaz tatiline gireceklerdir.

1 Haziran 2019 tarihlerinde ilçemizde Bin 624 öğrencimizin girdiği LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sınavını ve 2 Haziran 2019 tarihinde ilçemizde 2 bin 076 öğrencimizin girdiği Bursluluk Sınavını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde de YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilimizde yapılacaktır. Şimdiden YKS'ye girecek öğrencilerimize ve görevli öğretmenlerimize başarılar dilerim.

2018-2019 Eğitim öğretim yılında da ilçemizde, akademik başarıların yanı sıra; sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki faaliyetlere de büyük önem verilmiştir. Çeşitli yarışmalarda ilçe olarak il, bölge ve ulusal düzeyde dereceler alarak ilçemizin isminin başarılarla anılması sağlanmıştır.

 Spor ve sanattaki başarıların yanında bilhassa geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla okullarımızda yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarları'nda ilçe genelinde projeler üretilmiş ve bunlar ''Bilim Sanat Şenliği'' adı altında sergilemiştir.

Sevgili öğrencilerimiz; yoğun geçen bir yılın ardından uzun bir yaz tatili sizi bekliyor. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Yoğun eğitim döneminde yapamadığınız sosyal ve kültürel etkinliklerinizi tatilde yapabilir, ilgi ve merak alanlarınızı geliştirebilirsiniz. Kıymetli anne-babalar; sizlerin en değerli varlığınız olan çocuklarınızın, karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, başarısız karnelerin sorumluluğunu sadece çocuğa yüklemek doğru değildir. Çocuklarımızı kesinlikle diğer çocuklarla kıyaslamamalı ve karne notlarını cezalandırma aracı olarak değil, içeriği ve sunumu ile olumlu bir geri bildirime dönüştürmelisiniz. Değerli öğretmen arkadaşlarım; yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizi vatan, millet, bayrak sevgisi ile yetiştirdiğiniz, onların inkişaf etmelerinde ve başarılı olmalarında rehber olarak onlara daima yol gösterdiğiniz, onları kendi evladınız gibi sevgi ile eğitip büyüttüğünüz için ne kadar mutlu olsanız ve sizlere ne kadar teşekkür etsek yine de kâfi gelmeyecektir iyi ki varsınız.

Bu vesile ile tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve okullarda görev yapan personellerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize huzur içerisinde bir tatil geçirmelerini diler, gelecek eğitim öğretim yılındaki eğitim yolculuğumuzda tekrar buluşmak üzere, sevgi ve saygılarımı sunarım.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi