SAĞLIK Bakanlığı'nca Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 12 ambulans, törenle teslim edildi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü bahçesindeki törene, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ve sağlık çalışanları katıldı. Törende konuşan Ünal Hülür, merkez ve ilçelerde 76 kara ambulansı, 2 kar paletli ambulans, 2 dört sedyeli, 1 obez&yoğun bakım ve 3 motosiklet ambulans olmak üzere hayati önem taşıyan toplam 84 ambulansın hizmet verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın 12 ambulans daha tahsis etmesiyle sayının 96'ye yükseldiğini belirten Dr. Ünal Hülür, "Ambulans ağımız genişledi. Vakalara daha hızlı ulaşılacak" dedi.

112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere aranarak meşgul edilmemesi gerektiğine de vurgu yapan Ünal Hülür, "Geçen yıl içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi 3 milyon 272 bin kez arandı. Bu çağrıların 440 bin 217'si sağlık kuruluşlarına aktarıldı. Ambulanslarımız 141 bin 40 vaka için istasyonlarından çıkış yaptı. Aynı yıl içerisinde helikopter ambulans ile 185, uçak ambulans ile de 26 vakaya müdahale edildi" dedi.

 

İLÇELERE DAĞITILACAK

Ünal Hülür, ambulansların Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Finike, Kaş, Akseki, Korkuteli, Elmalı, Manavgat, Kemer ilçelerinde görev yapacağını kaydetti. İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde 60 doktor 270 paramedik, 479 ATT, 7 hemşire, 143 şoför, 21 diğer personel olmak üzere 980 personelin görev yaptığına işaret eden Hülür, "Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE), 46 hekim, 293 hekim dışı sağlık personeli, 43 diğer personel olmak üzere 382 kişi görev alıyor. Yine 6 UMKE aracı, 1 kurtarma botu da hizmet veriyor" dedi.

Ünal Hülür, konuşmasının ardından bir ambulansa binerek deneme sürüşü yaptı. Ünal Hülür daha sonra ambulansları sağlık görevlilerine teslim ederek istasyonlarına gönderdi. DHA

Editör: Haber Merkezi