Ana sınıfları ve ilkokullarda okuyan minik öğrencilerin yıl boyunca anne babalarına sürekli sordukları 'Uzun tatil' yani yaz tatili başladı.

Serik'te 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Cumalı İlkokulu ve Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Haluk Şimşek, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Serik Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şanlı, Süha Matbaa sahiplerinden eğitimci Süleyman Karataş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Cumalı İlkokulu girişinde öğrenciler Kaymakam Haluk Şimşek'i çiçeklerle karşıladılar. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı nedeniyle düzenlenen karne törenini Cumalı İlkokulu ana sınıfında başladı. Kaymakam Haluk Şimşek ve protokol üyelerinden karnelerini alan minikler hep birlikte bir de pasta kestiler. Pasta kesimi sırasında öğrencilere fotoğraf çeken basın mensupları ve görevlilere bakmalılar için uyaran protokol üyelerine bir minik öğrencini dönüp 'O kadar çok fotoğraf makinesi var ki hangi birine bakayım şaşardım ' demesi herkesi güldürdü.

Daha sonra Cumalı İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıtan Kaymakam Şimşek ve beraberindekiler Cumalı Ortaokulu'na geçtiler. Burada da öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen protokol üyeleri daha sonra sınıflara geçerek öğlencilerin karnelerini verdiler.

Öğrencilere karnelerini dağıtan Kaymakam Haluk Şimşek; ''Hepinize iyi tatiller diliyorum. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi dilerken, size bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum.'' dedi. Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de; ''Eylül ayında başladığımız eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Yardımcımız ile birlikte Cumalı İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrencilerimize karnelerini verdik. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için öğrencilerime, öğretmen ve idareci arkadaşlarıma çok teşekkür eder, herkese iyi bayramlar, iyi tatiller dilerim.'' dedi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesi ile birlikte Serik'te yaklaşık 25 bin kişilik eğitim ordusu tatile çıktı. Serik'teki ana sınıflarında 3 bin 95, ilkokullarda 7 bin 659, ortaokullarda 7 bin 577 ve liselerde de 5 bin 661 öğrenci ile bin 410 öğretmen için bir eğitim öğretim sezonu da Cuma günü sona ermiş oldu.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi