2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı sona erdi. Binlerce gencimiz mezuniyetler yaşayarak yeni bir döneme adım attılar. Bu gençlerimiz artık anne babalarından ve atalarından aldıkları güzel marsı gelecek kuşaklara aktarama görevini üstlenecekler.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Akdeniz Yükseliş Koleji 14. Mezunlarını uğurladığı bir tören düzenledi ve programa bizleri de özel olarak davet ettiler.  Yükseliş Koleji bahçesinde düzenlenen programda 86 öğrenci ortaokuldan mezun olarak lise dönemine geçtiler. Okul bahçesini dolduran anne babalar mezun olan çocukları ile ayrı bir mutluluk ve sevinç yaşadılar.

Tabii okul birincilerinin ailelerinin sevinçleri ve gururları daha bir farklı daha bir özeldi. Serikli işadamı bir baba ile ev hanımı bir annenin oğulları İbrahim Kilik ile Serikli doktor bir baba ile doktor annenin oğulları Osman Efe Kara bu farklı gurur ailelerine yaşattılar.

1990'lı yıllarda Antalya'daki Anadolu Lisesi'ni kazanarak lise eğitimin orada tamamlayan ve arkasında Tıp Fakültesini kazanan Dr. Verda Kara'ya; yine Serik Lisesi'nden 90'lı yıllarda mezun olarak (ki o yıllarda Anadolu Lisesi bile yok Serik'te) devamında Tıp Fakültesini kazanan bugünün Serik Devlet Hastanesi Başhekimi ve sağlıkta ulusal ve uluslararası denetim uzmanı olan Uzman Dr. Yusuf Kara'ya Osman Efe gibi başarılı bir evlat yetiştirdikleri içi çok teşekkür ediyoruz.

İbrahim'in anne ve babası Cevdet ve Hatice Kilik'e de başarılı bir çocuk yetiştirerek Serik'in geleceğine kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz.

Her iki öğrencinin mezuniyet konuşmalarını gazetemizin bu günkü nüshasında okudunuz. Güzel duygularını kelimelerine döken bu genç insanlar; yakın gelecekte anne ve babalarından devraldıkları güzel mirası Serik için ülke için kullanacaklarından ve daha da güzelleştireceklerinden şüphemiz yok.

Bu gençlerimizin ve diğer tüm mezun olan gençlerimizin aileleri, ataları bu topraklar için var güçleri ile çalıştılar ve bütün birikimlerini kuşaktan kuşağa aktardılar. Şimdi de bu mirası gelecek kuşaklara aktarama görevi yeni nesillerde.

Ben bir kez daha Osman ve İbrahim nezdinde tüm mezun olan gençleri kutluyor; vatan, millet, bayrak ve hizmet aşkı ile yarınların Türkiye'sine omuz vermelerini canı gönülden diliyorum.

Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi