Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar Satranç Takımı Türkiye Şampiyonasında Türkiye 5.'si oldular.

Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar Satranç Takımı, okul sporları kapsamında düzenlenen, Türkiye'nin en önemli spor aktivitelerinden biri olan satrançta Türkiye finalinde yarıştı.  Okul Sporları Satranç Türkiye Finalinde Antalya'yı temsil eden yıldız kızları Türkiye şampiyonluğu için müthiş performanslar sergilediler.

Tekeli Ortaokulu Satranç Yıldız Kızlar Takımı, Karaman'da 09-13 Haziran tarihlerinde düzenlenen Türkiye finaline UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi) sıralamasına göre 12. sırada başladı turnuva süresince 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Yıldız Kızlarımız, 6 tur olarak düzenlenen turnuvada aldığı bu sonuçlarla Türkiye 3.'sü ile aynı puanı almasına rağmen averaj farkıyla Türkiye 5. si oldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan; ''Okulumuz Yıldız Kızlar Satranç Takımı Okul Sporları Satranç Türkiye Finallerinde birçok okulu geride bırakarak üçüncü ile aynı puanı almış averaj farkıyla 5. olmuştur. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu bu üstün başarıdan dolayı çok mutluyuz. Biz okul olarak kendimizi Türkiye 3. olarak görüyoruz. Öğrencilerimiz ilçemiz ve ilimiz Antalya'yı en iyi şekilde temsil etmiştir. Öncelikle böyle bir gururu bize yaşattıkları için satranç sultanlarımız olan Meryem Rana Almaz, Ceren Kahya, Zeynep Zülal Atik ve Ceylin Canlı'yı bu başarılarından dolayı kutluyorum.  Bu muhteşem başarıda emeği geçen kaymakamımız sayın Haluk Şimşek'e, Belediye başkanımız sayın Enver Aputkan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İkram Ekiz'e, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürümüz Sayın Mevlüt Özen'e çok teşekkür ederim.  Ayrıca bu başarının Mimarları olan Aspengos satranç Kulübü eğitmenlerine; başta okul öğretmenimiz Abdullah Almaz Olmak Üzere, Kulüp Başkanı Serkan Çakır, Yasin Zengin ve Sait Malacı'ya emeklerinde dolayı çok teşekkür ederim.''

Finale Nasıl Gelindi?

Antalya Kapalı Spor Salonunda 12-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen okullar arası yıldızlar satranç takım turnuvasında, Tekeli Ortaokulu öğrencileri yıldız kızlar kategorisinde birçok özel okulu geride bırakarak Antalya 2. si oldu. Yıldız kızlar takımını oluşturan Meryem Rana Almaz, Ceren Kahya, Zeynep Zülal Atik ve Ceylin Canlı uzun soluklu maçlar sonunda büyük bir başarı göstererek Antalya 2.'si olarak kupa ve madalya kazandılar. Tekeli Ortaokulu Yıldız Kızlar Satranç Takımı 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul sporları satranç bölge turnuvasında Denizli'de Antalya'yı temsil etmiş ve bölgede 2. olarak Türkiye finaline adını yazdırmıştı.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi