CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Büyükşehir Belediyesi'nde 5 yıl boyunca emek vermeden bankamatik memuru gibi çalışanların, başkan adayı için seçim dönemi sahaya çıkıp maaş almaya devam edenlerin ve bir siyasi partinin liderine hakaret edenlerin belediyede devam etmemesi gerektiğine yönelik düşüncesi olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve parti yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini değerlendirmeye yönelik parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kumbul, Antalya il örgütü olarak milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, üyeler ve gönüllülerle Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmalarına destek vermek, Antalya'da ikamet eden veya o tarihlerde Antalya'da bulunan İstanbul seçmenini İstanbul'a taşımak, seçmenin sandıktaki iradesini korumak için el ele verdiklerini söyledi. 19 ilçeden gelen talepler doğrultusunda, Antalya'dan İstanbul'a 32 otobüsle vatandaşlık görevlerini yerine getirmek isteyen İstanbul seçmenlerini taşıdıklarını dile getiren Kumbul, "Bu büyük zafer, demokrasiye, adalete, hakka ve hukuka inanan insanların azmi ve inancı ile kazanıldı. Tek adam rejiminin sandıkta nasıl yıkılacağının tarihteki ilk ve belki de en güzel örneğini verdik" dedi.

 

BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE PARTİ YÖNETİCİLERİNİN YER ALMASI

Bir gazetecinin Büyükşehir Belediye şirketlerinde iki CHP'li yöneticinin yer almasını nasıl değerlendirdiği sorusuna Kumbul, "Önceki dönemde, AK Parti döneminde, il başkanı farklı şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı. Şirketlerin yönetim kurullarında AK Parti kadrolarıyla doldurulduğunu gördük. Şimdi bizim iki ilçe başkanımız şirket yönetiminde yer aldı. Şirketlerde 100'den fazla yönetim kurulu üyesi var. Ben parti yöneticilerinin yönetim kurulunda yer almasının şahsen doğru olmadığını düşünüyorum. Ama belediye başkanımız demek ki bu iki yöneticimizin kente katkısı olacağını düşünmüş ve onları şirketin yönetim kuruluna almış. Bana teklif gelseydi asla kabul etmem" dedi.

 

KİMLER BELEDİYEDE YER ALMAMALI

İl başkanlığına iş başvurusu ve alacağı için gelenler olduğunu belirten Kumbul, "Ama bizde böyle işler yok. Ona karar verecek olan belediye yönetimidir. Demek ki daha önce işler böyle yürüyormuş. Kimse AK Parti'ye oy verdi diye işinden olmayacak. Ancak belediyelerde bankamatik memuru gibi çalışanların, aday için sahaya çıkıp seçim çalışması yapanların, bir siyasi partinin liderine hakaret edenlerin belediyelerde devam etmemesi gerekir. Ancak buna karar verecek olan belediye yöneticileridir. Belediyede ter akıtan, emek veren, hangi partiye oy veren herkes işine devam etmelidir" dedi.

Ahmet Kumbul, parti kongresinin zamanında ve takvimine göre yapılacağını, ancak erken seçimin gündeme gelmesi durumunda kongrelerin bir yıl ertelenebileceğini söyledi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi