MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Manavgat-Side turizm destinasyonuna tatile gelen turistlerin bölgeyi tercih etme nedenleri, bölgede yaptıkları ziyaretler, alışveriş eğilimlerini ölçmek ve varsa yaşamış oldukları sorunları tespit etmek gibi konuları ölçmek amacıyla anket çalışması başlattı.

MATSO, üyelerine Manavgat- Side turizm destinasyonuna tatile gelen turistlerin eğilimlerini ölçmek amacıyla anket çalışması gerçekleştiriyor. Manavgat'ın farklı yerlerinde gerçekleştirilen anket çalışmasında turistlere 14 soru yöneltiliyor.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat- Side destinasyonunda yılda 4 milyondan fazla turistin tatil yaptığını vurgulayarak, tatile gelen turistlerin memnuniyeti, alışverişler eğilimleri ve benzeri konuları anket çalışması ile ölçerek çalışmanın sonuçlarını rapor haline getirerek, üyelerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

 

'TURİSTLERİN TERCİHLERİNİ 3 DİLDE ÖLÇÜYORUZ'

Gelen turistin eğilimlerini tespit edebilmek amacıyla Almanca, İngilizce, Rusça dillerinde olmak üzere 14 sorudan oluşan anket çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Boztaş, "Manavgat- Side destinasyonunu ziyaret eden misafirlerimizin bölgemizi tercih etme nedenleri, bölgede yaptıkları ziyaretler, alışveriş eğilimlerini ölçmek ve gelen misafirlerimizin varsa yaşamış oldukları sorunları tespit etmek amacıyla anket düzenliyoruz. Turizmin temelinin müşteri memnuniyeti ve karşılıklı güven oluşturur. Bölgeye gelen turistlerin memnuniyeti ölçmek yakın çevresine tavsiye edip etmeyeceği çok önemlidir" dedi.

 

'ÜYELERİMİZİN ÜRÜN SUNUMUNU İYİLEŞTİRECEKTİR'

Yapılan anket sonucunun rapor haline getirilerek üyelerin hizmetine sunulacağını, bunun da MATSO üyelerinin gelen turiste daha iyi hizmet edebilmesini sağlayacağını kaydeden Boztaş, "Üyelerimizin bu anket sayesinde gelen turistin eğilimlerini bilerek daha bilinçli şekilde onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde ürün ve hizmet sunumu yapabilecek. İyi hizmet ve iyi sunum ile turistlerin daha fazla alışveriş yapmasını sağlayacak. Bu da üyelerimize ve bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

 

'TANITIM ÇALIŞMALARIMIZA DA IŞIK TUTACAK'

Yapılan ankette turistlerin hangi kanalla Manavgat- Side destinasyonunu tercih ettikleri ve tercih etme sebeplerini de öğrenmiş olacaklarını belirten Boztaş, yurt dışında turizme yönelik yapmış oldukları fuarlar ve tanıtım kanallarını ona göre planlayarak gerçekleştireceklerini söyledi.

 

'TANITICI HEDİYELER DAĞITIYORUZ'

Anket yapılan turistlere çeşitli hediyeler takdim ettiklerini de aktaran Başkan Boztaş, hediyelerin Manavgat-Side destinasyonu tanıtmak amacıyla açmış oldukları internet sitesine yönlendirici hediyeler olduğunu kaydetti. DHA

 

Editör: Haber Merkezi