AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan 60 öğrenci, yemin ederek hekimliğe ilk adımı attı.

AÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin, 2018-2019 akademik yılı yemin töreni, Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi. Yemin törenine, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel, Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi Antalya Teknokent Müdürü İbrahim Yavuz, protokol üyeleri, öğrenci ve aileleri katıldı.

Yemin törenine katıldıkları için tüm katılımcılara teşekkür eden Dekan Alper Kuştarcı, "2018-2019 yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz şeref verdiniz. "Bizler de genç meslektaşlarımızla beraber bugün çok mutlu ve heyecanlıyız. 3. dönem mezunlarını uğurluyoruz. Genç meslektaşlarım, 5 yıl önce bu meslek hakkında çok az bilgiyle girdiğiniz fakültenizden, bugün, genç, dinamik, mesleğinde uzman, akademik ve klinik olarak çok başarılı bir öğretim üyesi kadrosu tarafından güncel literatür ve teknoloji kullanılarak çok iyi yetiştirilmiş diş hekimleri olarak mezun oluyorsunuz. Ulusal ve uluslararası platformda başarılarıyla hızla yükselen bu fakülteden mezun olmanın, Akdenizli olmanın ayrıcalığını doya doya yaşayın" diye konuştu.

Diş hekimliğinde eğitim sürecinin hiç bitmediğini ifade eden Prof. Dr. Kuştarcı, "Her yıl, çok sayıda diş hekiminin mezun olduğu günümüzde bilgi ve becerilerinizi, güncel literatüre, teknolojiye ve yeni uygulamalara göre güncellemeniz gerektiği çok açıktır. Bu nedenle lisansüstü ve uluslararası düzeydeki eğitimlerle bir fark oluşturmalısınız. Sözlerimi noktalarken, sevgili genç meslektaşlarımı tebrik ediyor, hayatları boyunca, başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel de hastaların, dişleriyle genel sağlıklarını da gençlere teslim ettiğini belirtti. Yücel, "Hekimler onurlu mesleğinizin keyfini çıkarın, başarılar diliyorum" dedi.

 

 

Konuşmaların ardından, öğrenciler müzik dinletisi sundu. Ardından mezun 60 hekim, yemin ederek kep attı. DHA

 

Editör: Haber Merkezi