ANTALYA Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muratpaşa Belediyesi arasında 5 okulun bahçesine spor salonu yapımı için protokol imzalandı.

Antalya Valiliği'ndeki protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile yöneticiler katıldı. Önceki yıllarda bahçeleri uygun olan 5 okulun bahçesine spor salonu inşa eden Muratpaşa Belediyesi, yeni protokolle de 5 okula daha spor salonu yapacak.

 

YÖNETİMİ BELEDİYEDE OLACAK

Muratpaşa Belediyesi'nin okul bahçelerine yapacağı spor salonlarının, ders saatlerinde öğrencilere, ders saatleri dışında ise bölgedeki gençlere, spor kulüplerine hizmet vereceğini belirten Vali Karaloğlu, ''İhtiyacı olan herkese 24 saat kullanılabilecek mekanlar olacak. Salonları belediye yapacak ve ardından elektriği, suyu, temizliği yönetimiyle ilgili kısmını da belediyemiz devam ettirecek. Bizim açımızdan da son derece iyi, hizmetin devamlılık arz etmesi önemli. Çünkü hem okul hem de okul dışı yoğun kullanım olacağından güzel bir uygulama olacak. Bütün belediyelerimize de örnek olmasını temenni ediyorum. Muratpaşa Belediyesi ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

5 SALON BİTTİ YENİ 5 SALON DAHA

Salonları çok uzun sürmeden bitirmeyi hedeflediklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Genelde Türkiye'mizde olimpik sahalardan başladık inşa etmeye. Tabi bu yeterince sporcu yetiştiremememize hatta dışarıdan sporcu getirmemize neden oldu. Muratpaşa'da doğru metodu uygulamaya çalışıyoruz. Valimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla. Önce antrenman tipi çok sayıda spor salonu yapıp piramit şeklinde yetişen çocukları olimpik salonda değerlendirmeye yönelik bir düzenleme içindeyiz. 5 spor salonu daha önce yapmıştık, şimdi 5 tane daha yapma düşüncesindeyiz" diye konuştu.

 

 

KIZILARIK'A OLİMPİK TESİS

Kızılarık'ta belediyeye ait bir arsaya ise komplike bir olimpik tesis planladıklarını kaydeden Uysal, ''Teknoloji merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, spor alışverişi için küçük bir merkezi ve amatör spor salonlarını da içeren kapsamlı olimpik standartta tesis yapacağız. Okullarımıza yaptığımızın dışında 2 tane ayrı tesisi de tamamladık. Toplam 14 tesisimizi bir olimpik salona bağlamış oluyoruz. Bu piramit, tüm Türkiye'ye örnek olabilecek tesisleşme modeli. Sayın valimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimize çok güzel katkıları olacak" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi